skip to Main Content

Lycka till Manne!

Hellre bakom än framför kameran, men här har någon lyckats fånga dig.

Hellre bakom än framför kameran, men här har någon lyckats fånga dig!

I dagarna avslutar vår huvudtränare Magnus Sjöberg sin anställning hos oss. Manne, som vi bättre känner honom som, har fått ett nytt jobb som simtränare i Göteborg och vi önskar honom lycka till i denna sin fortsatta professionella utveckling. Men vi kommer att sakna honom i Simklubben Hajen, där han varit verksam sedan många, många år tillbaka.

De är mycket få som nu är aktiva i klubben som har en lika lång Hajen-historia som Manne. Att han själv valt att summera sin karriär här på hemsidan besparade mig ett dyk ned i arkivens damm. Mannes egna ord är verkligen läsvärda och ger en unik inblick i klubbens historia. Att tillbringa så stor del av sitt unga liv i en idrottsklubb formar en speciell person, att gå från simmare till ledare och samtidigt ta med sig de samlade erfarenheterna. Det är säkert också nyckeln till att Manne bibringat våra barn och ungdomar en stark klubbkänsla och samhörighet.

Efter simkarriären engagerade Manne sig i simskolan och blev verksamhetsansvarig där 2005. 2011 blev han huvudtränare. Under åren därefter har Hajens tävlingssimmare gjort många fina framsteg. 2013 togs den första SM/JSM-medaljen sedan 1986. Hajen har de senaste åren stadigt placerat sig bland den bästa fjärdedelen av klubbarna i landet i mästerskapstävlingar, vilket är en stark prestation med tanke på våra begränsade träningsutrymmen. Mannes ledargärning har varit en mycket stor del i Hajens fina utveckling. Han har välförtjänst fått Skånska Simförbundets tränarutmärkelse ”Enar Peterssons minne”.

Vi är som nämnt, en ”liten” klubb. Manne har odlat ett bra samarbete med närliggande klubbar som Iden och Poseidon, vilket ytterligare sporrat våra tävlingssimmare. Utöver detta har Manne bidragit som kunnig och engagerad speaker, spridare av kul kultur som 80-tals-musik och Monty Python till våra simmare, med mera.

Vi förstår att beslutet om klubb-byte inte har varit helt enkelt. Vi tror att ett stort Hajen-hjärta kommer att klappa på distans, från västkusten… Lycka till, Manne!

För styrelsen

Cecilia Rogmark

Ordförande

 

This Post Has 2 Comments
  1. Det var med viss tveksamhet vi skickade dottern till första simträningen. Men våra farhågor kom snart på skam. Istället för resultathets, militanta tränare och tidig elitsatsning mötte vi simglädje, varm gemenskap och en huvudtränare som såg och stöttade även de minsta hajarna. Ett stort tack till dig Manne!

  2. Bra jobbat! Fantastiskt engagemang! Lycka till i Göteborg!

Kommentarer är avstängda.

Back To Top
Sök