skip to Main Content

Simklubben Hajen arrangerar varje år den traditionella breddtävlingen Finn & Fiffi Arena Cup och dessutom ett antal interna tävlingar för både stora och små simmare.

Att vi har funktionärer är en nödvändighet och vi behöver nästan alltid bli fler. Om du är intresserad av att gå en kurs eller bara vill veta mer kontaktar du oss på funktionar@hajen.org

Du som redan jobbar som funktionär hittar en enkel beskrivning av roller och regler på Malmösims hemsida

Finn och Fiffi Cup

… är SK Hajens traditionella breddtävling. Sedan början av 80-talet har vi arrangerat en tävling där de som inte tävlar så mycket i vanliga fall ska få chansen att vara med. Därför finns det negativa kvaltider i alla grenar (utom i äldsta klassen), simmare som är snabbare än kvaltiden får inte vara med.

Finn och Fiffi Cup egen sida hittar du här >>

Tävlingen sträcker sig över två dagar med två åldersklasser per dag. Åldersklasserna på tävlingen är.: 10 år och yngre, 11år, 12 år, 13år, 14 år och 15 år och äldre.

Följande sträckor simmas:
10 år: 25m fjäril, 50m ryggsim, 50m bröstsim, 50m frisim
12 år:  25m fjäril, 50m ryggsim, 50m bröstsim, 50m frisim
13 år: 50m fjäril, rygg, bröst, frisim, 100 fjäril, rygg, bröst, frisim samt 100m medley
14 år: 
50m fjäril, rygg, bröst, frisim, 100 fjäril, rygg, bröst, frisim samt 100m medley

15 år och äldre: 50m fjäril, rygg, bröst, frisim, 100 fjäril, rygg, bröst, frisim samt 100m medley

Priser delas ut till de sex bästa i 13, 14år klassen medans det är dem. 3 bästa. i 15år och äldre. Alla som simmar får ett diplom.

Med den här tävlingen vill vi slå ett slag för breddverksamheten inom simsporten i vårt distrikt. Genom att ha negativa kvaltider hoppas vi på att många flickor och pojkar får chansen att ställa upp och få ett fint pris i en trevlig simtävling. Inbjudan skickas ut till samtliga simklubbar i Skåne i god tid före tävlingen.

Vill du ha mer information, eller en inbjudan till Finn & Fiffi Cup, e-posta på: kansliet@hajen.org

Klubbmästerskap & Luciasim

Som traditionen bjuder arrangerar vi en gång om året ett klubbmästerskap för simmarna i SK Hajen. Tävlingen brukar ligga i december månad som avslutning på terminen. Alla medlemmar har rätt att ställa upp. Priser delas ut till de tre bästa i varje gren. En klassiker i Lomma kommun är Simkubben Hajens Luciafirande på Pilängsbadet. Varje år blir det bland annat ett simmande luciatåg, Familjesim och Sprintermästerskap.

Hajaren

I Simklubben Hajen har alla chansen att pröva på att simtävla. Våra minsta simmare, morgondagens stjärnor, tävlar i Hajaren. En tävling som främst riktar sig till simmarna i teknik- medley- och E-grupperna.

Tävlingen arrangeras en gånger per termin, ett par timmar per tillfälle. Deltagandet är givetvis frivilligt.
Alla som deltar får en medalj vid en gemensam prisutdelning efter tävlingen. Information om tävlingen delas ut av gruppernas tränare ett par veckor innan tävlingen, anmälan sker på plats.

Poängcupen

…är Simklubben Hajens interntävling för tävlingsgrupperna A-D. Vid sex deltävlingar under året (med start på hösten) samlar simmarna poäng enligt FINA-tabellen. Beroende på vilken åldersklass man simmar i så har man olika antal grenar
11 år och yngre har 11 grenar och man räknar dom 8 bästa.
12-13 år har 12 grenar och man räknar dom 10 bästa.
14-15 år har 16 grenar och man räknar dom 12 bästa.
16 år och äldre har 16 grenar och man räknar dom 12 bästa.  

Alla som deltar får ett pris efter den sista deltävlingen på våren. 

 

Back To Top
Sök