skip to Main Content

Mannes minnen: Första tävlingen som tränare

Efter några år som ledare i breddverksamheten blev jag ombedd att ta hand om min egen tävlingsgrupp. Det var en nystartad F-grupp och redan efter ett par månader skulle vi ut och tävla. Tävlingen var Minitrofén i Malmö (i numera rivna 25-meters bassängen på Ak-Va-Kul) och det var bara ett par av simmarna som kunde/ville vara med. Av dessa så blev några sjuka, så i slutändan var jag i Malmö med bara två simmare från min grupp: Kristoffer och Daniel. Jag minns att jag var mer nervös än vad jag varit någonsin under min egen simkarriär. Som jag minns det blev Kristoffer diskad i båda sina starter och Daniel i allt utom ett lopp. Vi hade inte riktigt gått igenom detaljer som hur man vänder och att man måste stå stilla på pallen tills starten går. Men de simmade fint och båda grabbarna hade roligt och var nöjda när vi åkte hem. Min resa som tävlingstränare hade börjat.

Back To Top
Sök