skip to Main Content

Ystad Grand Prix

I helgen så var A och B uppe nere i Ystad och tävlade på Ystad Hand Prix. En tävling med försök och final. För Hajens del bled det många bra simningar med många finaler.

Det blev en intensiv tävlingshelg för vissa då det blev många finaler samt att det simmades semifinaler på 50m sträckorna. Måns Burmester-Lysell – 15 visade dock att där fans gott om fart först ett pers med 4 tiondelar i försöken på 100 frisim och vidare till final. Sen i finalen så spändes bågen rejält och det gav resultat. Första gången under minuten med 59.91.
Vi fick även se två nya åldersrekord. Det var åter igen på bröstsim för flickor 16 år. På 100 meter slår Elsa Bitzén – 16 med tiden 1.13.97. Sen på 200 så var det Thea Dahlqvist – 16 som slår till med 2.40.05. Vilket var pers med 2 sekunder också. En som också visade fin form på bröstsim var Malte Laurén -15 som slog pers på 50, 100 och 200 meter bröstsim och tog 3 pallplatser.

Utöver dom individuella resultaten så simmades det fina lagkapper också. Killarna hade lag i både 4×50 medley och frisim och gjorde det mycket bra med en 3:e plats i medley laget där Gabriel Agardh – 16, Malte Laurén, Joel Wall – 18 & Måns Burmester-Lysell simmade. Tjejerna hade två lag i både medley och frisim och båda lagen lyckades ta sig till final.

Nu laddar vi för sommarens långbane-säsong med laxaleken som första tävling i slutet på maj.