skip to Main Content

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Nu har det gått ytterligare ett år sedan jag senast summerade här på hemsidan och jag kan konstatera att vi haft ett riktigt bra år. Vår breddverksamhet med simskolan har haft fulla grupper och begränsningen just nu är de timmar vi har till förfogande i simhallen. Vi har till och med en liten kö som Marie med idogt pusslande försöker hålla så kort som möjligt. Tävlingsverksamheten med grupperna A-F har i höst varit helt fulla och även här måste det pusslas för att få till bra uppflyttningar inför 2019.

Det är svårt att så här i en julhälsning summera ett år med en massa lysande prestationer, men jag gör i alla fall ett försök.

Först och främst vill jag passa på att tacka alla ledare för våra yngre simmare som gör ett viktigt och bra jobb. Det är genom stort engagemang i såväl bassäng som på kanten som det skapas intresse bland barnen för fortsatt simning. Ni är alla goda förebilder för barnen och ni är en viktigt nyckel för att vår verksamhet fungerar så bra som den gör. Tack även till Marie som håller ihop verksamheten på ett föredömligt sätt.

Nästa tanke går till klubbens tränare och ledare för vår tävlingsverksamhet. Ni håller ihop alla träningspass på ett fantastiskt sätt och dynamiken i alla grupper är bra. Förutom att vi sysselsätter många barn i verksamheten har vi under 2018 lyckats riktigt bra i tävlingsbassängen. Vi har haft flera simmare som gjort sina allra första starter och det kapas ständigt en massa sekunder i personliga rekord hos alla andra simmare. Dessutom har vi varit väl representerade i SUM-SIM och på JSM, både i somras och nu i höst. Om jag inte räknade fel så tror jag att vi hade kvalificerat oss till drygt 20 stycken starter i sommarens SUM-SIM och det är riktigt bra för en simklubb av Hajens storlek.

I helgen hade förmånen att bevittna ett SUM-SIM i Stockholm och kan inte låta bli att göra en jämförelse med vårt eget KM som vi anordnade veckan innan. Kontrasterna är gigantiska – allt från inmarscher och TV-kameror till arrangemanget som helhet. Dock så använde de samma tävlingsutrustning som vi har och även de är beroende av engagerade föräldrar som ställer upp för att få till stånd en bra tävling. Här vill jag rikta ett speciellt tack till både nya och gamla funktionärer som ställer upp när vi anordnar tävlingar. Utan er skulle vi inte kunna få till våra tävlingar.

Jag vill även passa på att rikta en tanke till Yvonne som håller ordning på vårt kansli på ett föredömligt sätt. Förutom att hon administrerar vår ekonomi så ser hon till att alla tränare och ledare får ut sina löner.

Slutligen så vill jag rikta ett tack till övriga ideellt arbetande och till våra sponsorer. Utan er kan vi inte driva vår förening.

Jag vill med dessa ord önska er alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Rikard Henriksson
Ordförande SK Hajen

Back To Top
Sök