skip to Main Content

Uppmaning om funktionärshjälp till Hajaren och Bästa Fyran

Till alla föräldrar i Hajens tävlingsgrupper!

Detta är en uppmaning i all välmening. Nästa söndag, 8/3, så är tanken att vi i Simklubben Hajen ska arrangera tävlingen Hajaren samt kommunfinalerna i tävlingen Bästa 2:an, 3:an och 4:an på badet i Lomma. Hajaren är vår egen nybörjartävling där simmarna i Teknikskola, Medleyskola och E-grupperna får prova på att tävla i en trygg hemmamiljö. Detta är kanske vårt viktigaste tävlingsarrangemang av alla. Det är här framtidens tävlingssimmare blir till. Utan Hajaren så får vi heller inga tävlingssimmare uppåt i systemet. Bästa 2:an, 3:an och 4:an är en uppskattad lagkappstävling där kommunens klasser får göra upp och många icke-simmare får chansen att uppleva den underbara värld som är tävlingssimning. Ett utmärkt rekryteringstillfälle till våra lägre grupper. Dessutom en fin möjlighet att sprida good-will i kommunen.

I dagsläget så är det två funktionärer som har anmält sig till tävlingen på söndag. Blir vi inte fler så blir tävlingen omöjlig att genomföra.

Till alla er som är funktionärer: Ni gör ett fantastiskt jobb! Vi har väldigt fina arrangemang och fast att ni är så få, så ställer ni upp så ofta ni kan. Nu behöver även framtidens stjärnor er hjälp.Tänk om en extra gång om inte ni kan ställa upp på söndag och ge vår småhajar en chans att få tävla. Tänk tillbaka när era egna barn simmade Hajaren. Jag gissar att de flesta av er ännu inte var funktionärer då. I stället så var det andra, föräldrar till äldre simmare, som ställde upp så era barn kunde ta sina första stapplande tag i tävlingsbassängen. Om anledningen att ni har svarat nej, är att ni ska vara på UGP: tänk om! Jag är övertygad att det går att lösa så barnen kommer till/från Löddeköpinge med lite kreativ samkörning. Och jag lovar er, på heder och samvete, att era barn klarar sig utan mamma och pappa på ett tävlingspass. Vi kommer ha en tränare i Lödde hela passet som kommer ta hand om dem. Och skulle något, mot förmodan, hända så ringer vi.

Till alla er som ännu inte är funktionärer: bli det! En stor och aktiv funktionärskår är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta arrangera tävlingar som Hajaren, Poängcupen och Finn & Fiffi. Idag är de tappra funktionärer vi har alldelles för få. Klubben står för kostnaden för utbildning, som är på en helgdag, och alla kan bli funktionärer. Du behöver inte ha simmat själv eller ha någon förkunskap. Det är dessutom ett väldigt bra sätt att lära sig mer om barnens idrott. Om alla som har barn i tävlingsverksamheten hade en förälder som var funktionär så skulle vi inte ha några problem med att fylla tävlingarna med folk. Och ingen skulle behöva ställa upp när de egentligen inte kan. Vi skickade ut om två utbildningar i Vellinge och Helsingborg respektive, härom veckan. Tyvärr har vi bara fått in intresseanmälan från en förälder. Kan ni inte de dagarna, men kan tänka er att utbilda er i framtiden. Skicka ett mail till funktionar@hajen.org. Blir vi tillräckligt många så kan vi ordna en utbildning här i Lomma.

Är ni inte utbildade funktionärer, men kan tänka er att hjälpa till ändå på söndag. Skicka ett mail till funktionar@hajen.org eller till magnus.sjoberg@hajen.org. Vi kommer behöva all hjälp vi kan få och där kommer finnas saker som ni kan göra.

Med vänliga hälsningar
Magnus Sjöberg
Huvudtränare
Simklubben Hajen

Back To Top
Sök