skip to Main Content

Löken

Under lördagen avgjordes Lundabygdens Öppna Knattemästerskap. Tävlingen, som i folkmun kallas för Löken, simmades på Högevallsbadet i Lund. Hajen hade 20 simmare från E- och D-grupperna på plats.

Tävlingen har ett lite annorlunda upplägg då man inte, på sedvanligt vis, delar ut medaljer till ettan, tvåan, trean. I stället delas det ut priser till alla simmare som slår personligt rekord. Ett upplägg som verkligen belönar utveckling. För Hajens del innebar detta att det blev många pers-pris som fick följa med hem till Lomma.

På förmiddagen var det de lite yngre simmarna som tävlade. Här var det många som gjorde sin första tävling utanför hemmabassängen, och de gjorde det fint. Alexandra Persson -10, Elsa Wester -9, Anna Contis Pavel -9 och Tyra Mårtensson -9 flyttade alla upp i E-gruppen till den här terminen, och nu fick de alla åka hem med minst ett pers-pris i väskan. Även de lite mer rutinerade simmarna simmade snabbt och bland annat fick vi se ett riktigt fint lopp på 50 frisim av Julia Henriksson -10. Nytt pers och fjärde snabbaste tid på tävlingen. Elsa Winberg -9 simmade flera bra lopp, men det som stack ut var nog 50 bröstsim, där hon visade upp ett fantastiskt glid. Vår enda herrdeltagare på förmiddagen var Carl Persson -10 som bjöd på ett fint 50 ryggsim.

Elsa Winberg, och stolt far, med ett av sina pers-pris från Löken 2015

På eftermiddagen simmade simmarna som var födda 2003 och 2004. Utmaningen här bestod av de lite längre sträckorna på 100 meter. För många var detta första gången, men trots det visade man fina takter. Emilia Möller -11, Elina Ohrberg -12, Sofie Ahlgren -11, Klara Nilsson -11, Ella Skottheim -12, Johanna Ebbinghaus -11 och Axel Dahlén -11 gjorde alla debut på minst en distans, och de fick alla perspriser med sig hem. Även övriga simmare simmade snabbt. Några lopp som stack ut från mängden var Måns Burmester-Lysells -11 fina 100 ryggsim på 1.29.45, Lova Perssons -11 100 frisim på 1.23,00, Olivia Pantzars -11 100 bröstsim på 1.41,00 och Alma Mårtenssons -11 50 fjäril på 45,26. Hanna Barnell -12 hade en gedigen eftermiddag i bassängen, då hon ställde upp i alla fem grenarna. Mest imponerande var nog  sista loppet, 100 medley, som hon simmade på nytt pers trots att hon då hade simmat fyra snabba lopp redan i den varma simhallen. Clara Huston -12 visade på fina takter både på 100 frisim och 100 ryggsim.

Från värmen på Högevallsbadet
Magnus Sjöberg
Huvudtränare

Back To Top
Sök