skip to Main Content

Petter på ISM Berlin, dag 3

Idag, söndag, så avslutades årets upplaga av International Swim Meeting i Berlin. Petter Fredriksson var anmäld på både 200 medley och 100 ryggsim. För att ge de snabbaste simmarna gott om tid att vila till finalpassen, kör man på den här tävlingen de snabbaste heaten i varje gren först, och sen följer alla övriga heaten. För Petters del innebar detta att vilan mellan loppen skulle bli endast sex minuter. Han fattade, i samråd med tränarna, det kloka beslutet att stryka sig på 200 medley och satsa på 100 rygg.

Med en lite för försiktig öppning slutade försöksloppet på 58,55. På 100 meters sträckorna har de ett liten annorlunda system när det gäller finaler i Berlin. De 10 snabbaste, oavsett ålder, simmar en A-final. De 10 nästa simmarna i åldersklassen 18 år och yngre, simmar sedan en B-final. Efter finalerna sorteras sedan de simmare i A-finalen som är 18 och yngre in i resultaten med B-finalisterna och medaljer delas ut även i den åldersklassen. Petter var ensam i den åldern att simma A-final. På banan innanför sig hade han Laszlo Cseh, en av världens bästa simmare, med sammanlagt 28 EM-guld och fem olympiska medaljer på meritlistan. Petter får till en riktigt fin simning i den tuffa konkurrensen och simmar in som femma i A-finalen med tiden 57,22, en halv sekund från pers. Bara 10 hundradelar från kvalet till European Games. Med denna tiden tog han hem segern i åldern 18 år och yngre. En fin avslutning på en bra tävling, där Petter tar hem segern i alla tre ryggsimsgrenarna, samt slår ett stort pers på 50 frisim.

Nästa vecka fortsätter kvaljakten för Petter då han åker till Marseille och ska simma Open Med, som är en del av den Franska GP-circusen, tillsammans med simmarna på det svenska elit-centert.

Back To Top
Sök