skip to Main Content
Glada hajare firar att man går upp i division 2.

Glada hajare som firade när man gick upp i division 2 inför säsongen 2016/2017.

Seriesim simmas i Skåne och är för närvarande indelat i fyra divisioner. SK Hajen simmar 2021-2022 i division 3 tillsammans med MKK lag 2, Sjöbo SS, SK Triton lag 2, SK Sydsim & Ystad SS.

Resultatet från senaste omgången hittar du på Skånesims hemsida

Så här funkar det

Varje år arrangeras fyra deltävlingar – två på hösten och två på våren. Tävlingen avgörs i 28 grenar fördelade på tre åldersklasser: 11 år och yngre, 12-13 år och 14-15 år. Till varje gren tar klubben ut två simmare och som mest får varje simmare simma två individuella grenar.

Varje gren avgörs i två heat (ett heat 2020) med en simmare från varje klubb i varje heat. Simmarna placeras sedan i en resultatlista och klubbarna får poäng beroende på placering. Alla som går i mål får poäng.

Tävlingen inleds med en lagkapp, 4×50 medley och avslutas med 5×50 frisim. I lagkapperna ska det simma en simmare från varje ålder.

Yngre får ersätta äldre simmare, både individuellt och i lag.

Efter avslutad säsong simmas en kvaltävling mellan de två lag som kommer först i respektive serie och de som kommer sist för att avgöra divisionsplacering nästa säsong.

Viktigt för dig som är uttagen

Seriesim är en lagtävling. Om du uteblir från tävlingen utan att ringa till ansvarig tränare och meddela detta drabbar det hela klubben, inte bara dig själv. Och om du mot förmodan inte kan vara med, meddela det så snart som möjligt.

Back To Top
Sök