skip to Main Content

Distrikstmästerskapen Skåne/Blekinge 2024

Helgen 1-2/6 arrangerades Distriksmästerskapen Skåne/Blekinge på Bråhögsbadet i Staffanstorp.

Vi hade 9 kvalade simmare på plats som bjöd på fina simningar med blandade resultat.

Jacob Hansson (22 år) inledde helgen med ett snyggt personligt rekord om 4 sekunder på distansen 400m frisim som han simmade på tiden 4.43,16. Jacob simmade senare under helgen även till sig en bronsmedalj på distansen 1500m frisim med sluttiden 18.58,14.

Vidare fick vi se Mira-Li Hejdeman (15 år) sänka sin bästatid från föregående helgs simning på Citadellsim med mer än 2,5 sekunder på distansen 200m bröstsim som hon denna helg simmade på tiden 3.08,16. 

Alexander Lindberg (15 år) och Felix Heimdahl (15 år) överraskade med riktigt fina prestationer på samma distans. Alexander slog sitt bara två månader gamla personliga rekord med nästan 9 sekunder och en sluttid på 2.56,22 och Felix pressade sitt personbästa hela 6 sekunder med sin sluttid 3.03,41

Marius Jensen (18 år) kammade hem två silvermedaljer på distanserna 50m frisim och 50m bröstsim vilka han simmade på tiderna 25,05 (endast 13 hundradelar från A-kvalet till JSM) respektive 32,48. På prispallen fick han sällskap av Markus Thorsson (16 år) som även han simmade snabbt på distansen 50m bröstsim och belönades med bronsmedalj för sin sluttid 32,50.

Markus gjorde under helgen också en efterlängtad långbane-debut på 400m medley som han simmade på den fina tiden 5.21,57.

Trots lite struliga startpallar, tillfälligt besök av åskmoln och ett klubbtält som rymde i vinden och gick sönder så lämnade vi Staffanstorp med minnena från de strålande soltimmarna, de fina simningarna och en trevlig söndags-lunchstund med grillade hamburgare hemma hos tränaren! Allt som allt ett mycket trevligt mästerskap!

/ Tränare Amanda

Back To Top
Sök