skip to Main Content

Lomma kommuns ledarstipendium 2024

I torsdags, 16/5, fick vi se två av våra fantastiska ledare i tävlingsverksamheten ta emot Lomma Kommuns ärofyllda ledarstipendium!

Stipendierna delas ut till utvalda nominerade ledare i kommunens föreningar som bedöms ha gjort en speciellt förtjänstfull insats och därmed förtjänar extra uppmärksamhet. Mottagarna får ett fint diplom och 1000:- för sina ledarinsatser!

I år var våra duktiga tränare Kalle Jonsson och Wilma Widén två av tolv glada stipendiater!

Vi är otroligt stolta över att få representeras av så engagerade och kompetenta ledare som dessa två är och det är sannerligen en välförtjänt utmärkelse! Stort grattis Kalle och Wilma och tack för allt ni gör för oss och våra duktiga atleter!

Nedan kan ni läsa vår motivering till årets nomineringar.

Vi skulle vilja nominera våra fantastiska simtränare Kalle Jonsson och Wilma Widén till Lomma kommuns ledarstipendium för 2024. Kalle och Wilma är båda otroligt uppskattade ledare i klubben och båda är aktiva på flera nivåer inom verksamheten.

Kalle är ett välkänt ansikte i klubben och har jobbat som simtränare i över 10 år, efter att själv ha tävlingssimmat under hela sin uppväxt. 

Han är en otroligt kreativ ledare som har en fantastisk förmåga att kombinera hårdträning med lek. Genom åren har han hittat på fler lekar och spel till simträningarna än vi kan räkna och är alltid noga med att varje träningspass ska kryddas med lite skoj.

Kalle har varit aktiv på samtliga nivåer inom vår tävlingsverksamhet och har jobbat med barn i alla åldrar. Oberoende av vem man frågar, knattesimmare, mästerskapssimmare eller förälder till någon av förstnämnda, så talas han alltid om som en snäll, rolig och betryggande simtränare som ser alla! 

Just det där att se och inkludera alla anser vi vara en av de viktigaste egenskaperna i en ledare i vår förening där visionen är att verka för en kamratlig atmosfär och en stark gemenskap. Kalle är verkligen en av de personer som gör verklighet av den visionen. Han får alla att känna sig välkomna genom sitt glada, snälla och humoristiska sätt att vara och får alla att känna sig sedda genom att bedriva inkluderande pedagogik i vilken han inte gör skillnad på individers värde utifrån prestation. Av Kalle får den långsammaste simmaren lika mycket hjälp och stöttning som den snabbaste.

Under Kalles ledning har våra duktiga simmare stannat kvar och utvecklats i klubben genom hela sina simkarriärer!

Wilma har vi haft privilegiet att få se som tränare i klubben på senare år. Med bakgrund i gymnastiken började hon på basnivå som simskoleinstruktör men vi fick snabbt upp ögonen för hennes potential som simtränare trots att hon inte simmat så mycket själv. 

Wilma har fantastisk hand med våra simmare och det är sällan vi sett en ledare som är så bra på att peppa. När Wilma hör en simmare säga ”jag kan inte” eller ”jag vill inte” kommer denne snart bli varse varför fallet inte alls är så och den där simmaren kommer alltid att lämna träningen med ett leende på läpparna för Wilma lyckas, på något magiskt sätt, alltid vända de där pessimistiska protesterna till ”jag kan, vill och ska göra mitt bästa!”.

Hon har genom åren varit otroligt mån om att lära sig allt som går att lära om vår sport och verksamhet då hon förstår värdet av en engagerad och kompetent ledare, vilket är precis det hon är för våra simmare.

Just hur uppskattad och omtyckt Wilma är bland barnen blev extra tydligt denna vår då Wilma reste iväg till Asien i sex veckor. Varje vecka frågade simmarna efter henne och berättade att de tyckte att hon minsann fick komma tillbaka snart för att de saknade henne så mycket. Det ska sägas att vi tränarkollegor kände likadant!

Vi i Simklubben Hajen är otroligt glada och tacksamma över att få representeras av dessa duktiga ledare och deras arbete är otroligt viktigt för föreningens välmående och fortlevnad. Genom sitt utmärkta arbete i föreningen gör Kalle och Wilma också ett viktigt arbete för hela kommunens idrottande barn genom att helt enkelt vara förebilder!

Back To Top
Sök