skip to Main Content

Speedo Yards

I helgen så var A och B gruppen uppe i Jönköping för att tävla Speedo Yards som simmades i just yards bassäng. Det vill säga att varje längd var 22.86 meter istället för klassiska 25.

En tävling där vi gick in med väldigt lite förutsättningar sett till att vi aldrig simmat i yards innan och inte riktigt visste vad vi skulle förvänta oss. Men med facit i hand så blev det en mycket lyckad tävling.

Många fina lopp med bra tider. Efter en summering så fick vi med oss 13 pallplatser. Vi kan nämna att vi tog dubbel seger i 15-16 års klassen både på 50y och 100y bröstsim med Elsa Bitzén – 16 och Thea Dahlqvist – 16. Båda tog även hand om 1:a och 2:a platsen på 200y bröstim som var i öppen klass. Seger blev det även på 500y genom Sara Nobrell – 17 och i samma gren blev Ella Gutenwik – 15 trea.

En tävling som vi förhoppningsvis återkommer till och då med lite mer kunskap i ryggen om hur bra tiderna är. Stort tack till samtliga simmare för en väl genomförd tävling. Alltid ett nöje att vara iväg med er!