skip to Main Content

Rönneracet

Den 24:e och 25:e augusti simmade A-D-grupperna säsongens första tävling, Rönneracet i Ängelholm. En trevlig tävling med heatpriser till vinnarna av varje heat, blandade åldersklasser på förmiddagen och de 8:a bästa i varje åldersklass till final på eftermiddagen.

Lördagen inleddes med lagkapp 4×50 medley för 14 år och yngre klassen. Hajen tog bronsmedaljen med tiden 2.22.14. I laget simmade Alice Bitzén -13, Julia Bruér -12, Julia Henriksson -14 och Saga Tretinjak -13. De äldre simmade också 4×50 medley innan lunch och där tog Hajens ”Fjöntar” 1 en silvermedalj med tiden 2.04.04 och i laget simmade Ella Gutenwik -15, Elsa Bitzén -16, Ella Laurén -18 och Sara Nobrell -17. På eftermiddagen simmades det även en utslagsfinal s.k. ”swim off” på 50m bröstsim.

Söndagen bjöd som dagen innan på lagkapp och denna gången 4×50 frisim. Dom äldsta tjejerna började och här blev det både silver och brons. Hajens ”icke sprinters” med Ella G, Elsa B, Sara N och Ella L knep silver med tiden 1.52.92. Hajens ”nästan sprinters” blev trea och tog bronset med laget Lova Persson – 15, Thea Dahlqvist – 16, Isabell Tretinjak och Freja Werker – 16 med en tid av 1.58.29. Precis innan lunch var det yngsta tjejernas tur på 4×50 frisim och där blev det silver till tjejerna Julia H, Alice B, Julia B, och Klara Kylefors – 13.

En mycket bra tävling av alla simmare med många pers, heatpriser, finalplatser och medaljer.

Back To Top
Sök