skip to Main Content

Tack!

Jag brukar inte skiva någon summering av säsongerna på hemsidan. Vår ordförande gör det så bra så. Men jag kände ändå att jag var tvungen att lyfta lite saker som gjort under denna våren. Så här kommer en liten text i alla fall. Jag ursäktar för felstavningar redan nu.

Ett strålande sum-sim har avslutat en fantastisk vårsäsong för Simklubben Hajen. Efter 2018 som var hur bra som helst så har 2019 överträffat det i alla fall under våren sett.

Vi har tagit klivet från en sum-sim klubb till att nu göra avtryck på SM/JSM. En stor kugge i detta är lagbygge och i vårt fall lagkapper. Denna sommar har vi fått se den ena grymma lagkappen efter den andra. Det börja med DM/JDM där tjejerna hade som mål att göra under 9 minuter på 4×200 men hamnade precis över. Sedan på SM/JSM så dänger dom ditt med 8.57 för att sedan 1 vecka senare göra 8.56 på sum-sim. Endast 4 sekunder ifrån klubbrekordet som sattes 2009 (på den tiden jag själv simmade, dock inte i dam-klassen) Efter detta trodde man inte att där var mer att häpnas över. En 16:e plats på JSM och sen en 11:e plats på sum-sim så avlutas hela våren med JSM-kval och en 9:e plats på 4×100 frisim under sum-sim (bästa klubb i Skåne) 7 sekunder under anmälningstiden och bara 2 sekunder ifrån klubbrekordet som också det sattes under 2009 (2009 var ett rätt bra år för klubben med andra ord)

Med dessa lag i täten för våra mästerskapstrupper så har det presterats ut över våra förväntningar i bassängen. Man har alltid en tanke om hur de kan gå och hur fort det kan simmas. Men det har gått ännu bättre och simmats ännu snabbare än det många gånger. Det är inte bara på mästerskap utan på dom ”vanliga” tävlingarna också. Ni har ett sådant driv i er att hela tiden bli bättre, inte vara nöjd med att pressa utan heltiden vilja mer. Missförstås inte nu, självklart är ni och vi otroligt nöjda med pers för som alltid, pers är pers hur man än vrider och vänder på det. Men där är alltid en hunger på mer. Det märks på träning och framförallt tävling.

Jag hoppas nu alla njuter av ledigheten och verkligen kopplar bort simningen totalt. Ladda batterierna och sedan komma tillbaka med energi för hösten och kortbana. För går det såhär fort i långbana så kommer hösten att bli riktigt rolig. Fortsätt på samma sätt under hösten också. På det sättet ni stöttar och hjälper varandra både på träning och tävling. För som vi brukar säga, Vi tävlar individuellt men all annan tid så är det en lagsport! och det är ni grymma på.

Mycket fokus i denna texten ligger på mästerskap och mästerskaps-simmarna. Mycket beroende på att det är dom grupperna jag tränar för det mesta. Men ni andra som läser detta ska ju komma ihåg att ni har gjort en lika bra och grym vårsäsong. Det är pers hit och pers dit när man är iväg på tävling med er. Fortsätt på samma sätt så kommer våran mästerskaps-trupp bara att växa. Vilket vi tränare bara tycker är positivt.

Sist men inte minst så TACK! Tack för att ni gör detta till världens bästa jobb!

/Coach

Back To Top
Sök