skip to Main Content

Sum-sim

Ett strålande Sum-sim har avslutats I Norrköping. Har ni hängt med på instagram har ni fått väldigt mycket info om hur det har gått men här kommer en liten summering till.

Det började med att det simmades 4×200 frisim på onsdagen och en grym lagkapp fick inleda tävlingen. Samma lag som för en vecka sedan simmade SM/JSM simmade nu 1 sekund snabbare. I laget simmade Freja Werker – 16, Sara Nobrell – 17, Elsa Bitzén – 16 och Ella Gutenwik – 15. I mål stannade klockan på 8.56.70

Sara som gjorde sitt sista Sum-sim avslutade på ett lyssande sätt med bland annats individuellt JSM-kval på 800m frisim med tiden 9.36.14 vilket var pers med 4 sekunder ifrån JSM en vecka tidigare. Även ett. mycket fint 200m frisim fick vi se med nya perser 2.11.46.

Freja som debuterade på Sum-sim individuellt fick inte riktigt till det på sitt 200 fjäril men i lagkapperna sattes det både pers och kval så det stod härliga till. Först pers med 3 sekunder och in individuellt sum-sim kval på starten i 4x200m frisim laget och sedan två sekunder under gällande pers på 100 fjäril i medley laget och avslutningsvis en sträcktid på 1.01.84 i 4x200m frisim laget vilket är 2,3 sekunder under gällande pers.

Ella som simmade flest meter av hajarna under tävlingen, gjorde det riktigt bra. Höjdpunkten får vi ända utnämna finalen på 400m frisim där tiden i finalen blev 4.42.16. Vilket var kval till nästa års Sum-sim. På 800m frisim så placerade sig Ella på en 6:e plats vilket blev vår hösta placering detta mästerskap.

Thea Dahlqvist – 16 som bråkat lite med en irriterad ljumske denna terminen gjorde det riktigt bra på 100m bröstsim med nytt pers 1.18.24 och en fin 24:e plats bland landets 02:or och 03:or.

Elsa som hade förra året förstört med skador visade att hon var tillbaka på riktigt. JSM-Kval, klubbrekord och final summerar en mycket fin tävling. på 100m bröstsim blev det pers med 9 tiondelar och nytt klubbrekord med tiden 1.16.14. Sedan på 200m bröstsim blev det även där nytt klubbrekord med tiden 2.43.32 i försöken och en 6:e plats till final tiden var under gällande JSM-kval också. Väl i finalen gick det ännu lite snabbare och klockan stannade på 2.43.09.

Julia Henriksson – 14 kom till tävingarna med en lite knackig säsongen med lite knä och axel problematik. Men har under senaste 2 månaderna visat att formen ända var påväg och fick verkligen till det när det som mest behövdes. På 100 frisim blev det pers med hela 8 tiondelar och klättrade totalt 18 placeringar i listan.

Gabriel Agardh – 16 åker hem med 100% pers från tävlingen. På 100m ryggsim blev tiden 1.03.83 och en fin 16:e plats. Sedan på 200m ryggsim blev det under 2.20 för första gången med tiden 2.19.82 och även där en 16:eplats.

Malte Laurén – 15 gjorde Sum-sim debut. Efter att ha simmat av sig nerverna på 100m bröstsim där det blev precis över pers. Så klämde han till med 2.39.60 på dubbla distansen och en mycket fin 11:e plats i sin debut.

Sist ut hade vi tjejernas lag på 4x100m frisim och vilken avslutning det blev. En anmälningstid på 4.13.07 blev i mål 4.06.90. I laget simmade Sara, Freja, Ella och Julia. Tiden är också under gällande JSM-kval.

Mike och jag vill tacka för ett fantastiskt mästerskap och önska alla en skön sommar.