skip to Main Content

Höstsimiaden

Årets upplaga av Höstsimiaden gick av stapeln lördagen 1/1 i Staffanstorp och först att äntra Bråhögsbadets bassäng var 11- och 12-åringarna.

Under förmiddagen simmades medley, bröstsim och frisim i olika format och trots ett långt, trångt och varmt första tävlingspass noterade vi pers efter pers efter pers. Även ett par pris delades ut till Julia Bruér -11 och Alice Bitzén -12 efter 100m medley samt  100m bröstsim respektive 100m frisim.

Efter lunch var det ett gäng nervösa tjejer som tog sig an de ökända fjärilsdistanserna 100m respektive 50m och som gjorde detta med bravur och än fler personliga rekord, efter vilket vi fick se ännu en prisutdelning för Alice med sin fina tid på 100m; 1.20,93. Alice tog även hem ytterligare ett pris efter 100m ryggsim.

Ett par utstickare denna dag var Anna Contis Pavel -12 som simmade längsta distansen bland våra deltagare; 200m medley och tog med sig hem ett pers på 3 sekunder, samt Marius Jensen -12 som gjorde en tapper tävlingsinsats i grenarna 100m bröstsim och 100m frisim som enda deltagande Herr-haj denna dag.

Tävlingen fortsatte på söndagen med de yngre simmarna i åldersklasserna 10 år och yngre och förmiddagspasset inledde vi med en lagkappsdebut för tre utav fyra lagmedlemmar; Thea Holmstedt -9, Ishak Hadzimahovic -9 och Sally Karlsson -9 i grenen 4x50m frisim Mixed. Väl uppvärmda efter lagkappen fortsatte det med fjärilsim, bröstsim och frisim och våra fina simningar utföll i en femteplats till Anna Gutenwik -10 på distansen 25m fjärilsim samt en andraplats till Markus Thorsson -10 på distansen 50m bröstsim.

På söndags eftermiddagen fick vi bland annat se tre pers på 100medley av Anna Gutenwik -10, Amanda Pantzar -10 och Elsa Mårtensson -10. På 50ry tog Anna en sjätteplats. I den avslutande frisimslagkappen (4×50 frisim) deltog Hajen utom tävlan med tre tjejer där en av dom simmade två sträckor.

/Amanda och Mikael

Back To Top
Sök