skip to Main Content

Speedo Swim meet

I helgen som gick så hade vi ett gäng uppe i Helsingborg och tävlande. Tävlingen var en variant på sum-sim som kommer simmas senare i november. Men ett bra tillfälle att simma sina distanser som man ska simma då.

Vi fick med oss ett gäng pers och några medaljer också. Ella Laurén – 16 simmade hem ett brons och ett silver. Brons blev det på 200 fjäril med nya personliga rekordet 2.31.07. I sista grenen på hela tävlingen simmades silvret hem och denna gången på 400 medley också det nytt personligt rekord med 5.11.96. Elsa Bitzén – 14 och Thea Dahlqvist – 14 gjorde upp om medaljerna på bröstsimmet för flickor 14 år. Elsa vann båda grenarna som var 50 och 200 meter bröstsim. På den sist nämnda med det nya personliga rekordet 2.44.32. I samma gren kom Thea på andra plats och med nytt rekord med tiden 2.47.61. Thea blev tre på 50 bröstsim och där fick hon till ett fin lopp med nytt personligt rekord 36.83.

Gabriel Agardh – 14 gjorde en bra tävling med ett gäng nya personliga rekord. På 50 ryggsim simmade han i mål på 30.69 och på 200 ryggsim 2.25.29. Malte Lauren – 13 simmade också en fin tävling med många lopp precis på pers och på 100 frisim simmade Malte under 1.10 för fösta gången med tiden 1.09.73.
Sara Nobrell – 15 visar att man kan simma fort även om formen inte riktigt är där och simmar in på tider precis över pers på både 200 och 400 frisim. Även Linnea Dolmark – 15 gör det bra med sjukdom i upplandningen inför tävlingen och simmar något över pers.

Tjejerna Isabell Tretinjak – 14, Clara Huston – 14 och Freja Werker – 14 simmade alla i mål med nya pers på 50 frisim. Isabell med tiden 31.87, Clara 31.22 och Freja hade 31.03. Ella Gutenwik – 13 som simmar en åldersklass yngre gör ett mycket fint lopp på 400 frisim. Tiden hamnar på 4.51.19 en sänkning med 2 sekunder från det gamla personliga rekordet.

En bra tävling för klubben och simmarna. En ny tävling på kalender också som vi med all sannolikhet kommer åka på igen.
Nu laddar vi om inför kommande tävlingar som blir Lödde cup nu i helgen och sedan DM/JDM och veckan efter det är det UGP.