skip to Main Content

SERNEKE Swim Open

Lagom till lunch på fredagen samlades Hajens A-, B- och C-grupp för att åka Göteborg och Serneke Open. På vägen upp fick vi uppleva vägarbete på E6:an och rusningstrafik i Göteborg på en fredagseftermiddag i september.

Vi fick en flygande start på tävlingen på fredagskvällen med 16 pers på 20 lopp (80%), tre Serneke-rekord, sex pallplatser, en fjärdeplats (och en tjuvstart) och Mike debuterade på instagram.

Simon Sjödin från svenska landslaget och OS i Rio skrev autografer och tog selfies med hajarna mellan loppen. Den sociale kocken bjöd på lasagne med pastrami till middag i tältet.
På lördagen fortsatte hajen simmarna att sätta personliga rekord. Dels kan det har varit för moroten som Lindell la på fredagskvällen. Om simmarna på söndag kväll hade ett snitt på 70% pers så bjöd han på glass. En som verkligen ville ha glass var Martin Rogmark – 19 som slog sitt gamla rekord på 50 bröstsim med hela 7 tiondelar och gav honom en fin tredjeplats i grenen, bakom OS simmaren Erik Persson. Eftermiddagen fortsatte i samma spår som förmiddagen med många sina simningar och personliga rekord. Efter en summering på kvällen så låg procenten runt 70.
Söndagen betydde sista dagen i Göteborg. Man märkte att det hade varit långa pass på lördagen med många trötta simmare på morgonen. Men med lite frukost och ett härligt insim i kroppen var dom redo för ännu en kanon dag på Valhallabadet. Inledningsvis fick vi se några kanon lopp på frisim distanser. Först ut var Elin Lackegård – 16 som simmade 100 frisim på 1.02.23 och knep ett brons. Strax efter fick vi se några snabba tjejer i vattnen på 50 frisim. Föst hade vi Ella Gutenwik – 12 som slog till med ett nytt Sernekerekord med tiden 30.25. I samma gren fast i åldern 13-14 simmade Sara Nobrell – 14 in på 27.88 Vilket inte bara var Sernekerekord utan även Personligt rekord med 8 tiondelar samt åldersrekord för flickor 14 år.
I samma gren hade vi även Elsa Bitzén – 13 under 30 sekunder för första gången. Klockan stannade på 29.77. Sist ut på förmiddagen hade vi Ella Laurén – 15 som simmade 200 fjärilsim. Detta efter att inte mått så bra på morgonen och tvingats avstå 100 frisim. Efter ett kanon lopp stannar klockan på 2.38.62 vilket är personligt rekord med 12 sekunder.
På eftermiddagen fortsatte dom fina simningarna och efter avslutad tävling kunde vi konstatera att Hajen hade 70 % pers på hela tävlingen. Där var även en klubbtävling under helgen där man samlade poäng genom hela tävling och hajen placerade sig på en 7:e plats.
I varje ålder delades det ut prestationspriser också. Detta efter att man räknat ihop dom fyra bästa loppen enligt FINA:s poängtabell. I flickor 11-12 vann Ella Gutenwik och i åldern 13-14 vann Sara Nobrell. Ett stort grattis till er.
Jag, Kalle & Lindell vill tacka samtliga simmare för en otroligt bra och trevlig tävling. Ni sköte er ypperligt och det var väldigt roligt att vara iväg med er på en sådan här tävling. Det kommer vi göra fler gånger.
Back To Top
Sök