skip to Main Content

Kval i Burlöv

I helgen var simmarna A, B och delar av C i Burlöv och simmade Tyr Sprint Meet. En tävling med försök på förmiddagen och sedan finaler på eftermiddagen. Totalt blev det 20 finaler för Hajens del med 6 st första platser, 4 av Petter Fredriksson -19 och 2 av Emma Johansson -25.

Utöver det så hade vi ett gäng simmare som kvalde in till olika mästerskap i sommar. Först ut var Joar Modigh -15 som kvalade in till sommarens Sum-sim (svenska ungdoms mästerskapen) på 100 m fjäril med tiden 1.06.18. Tiden var även kval till sommarens DM/JDM. På 50 fjäril och 50 ryggsim kvalade Joar även där till DM/JDM. Sara Nobrell -14 hade en bra tävling hon med med två kval till DM/JDM på 50 m ryggsim samt 50 m frisim med tiden 28.84 så var det även åldersrekord för 14-åringar. Elsa Bitzén -13 vill inte vara sämre så hon kvalade in på 50 och 100 m bröstsim. Där tiden på 100 sticker ut lite extra, 1.22.61 är pers med 4 sekunder.

Så totalt hade vi 1 st Sum-sim kval samt 7 st DM/JDM kval.

Utöver detta hade vi mycket fina simningar. Elin Lackegård -16 gjorde en fin simning på 50 m fjärilsim och fick för det en finalsimning där hon förbättrade sig ytterligare och klockan stannade på 31.83. Andreas Aminoff -16 simmade final på 50 m ryggsim och hade tiden 31.49 vilket var nytt personligt rekord på 200 m medley gjorde Malin Svensson -17 en fin simning och fick simma en final och där sänkte hon sin tid med 2 sekunder och stannade på 2.50.65. Li Björner-Oh -18 tog sig vidare till final på 100 m frisim samt 50 m fjäril med ett fint pers på 100 meter frisim 1.02.88. På 50 m fjäril stannade tiden på 30.54. Martin Rogmark -20 visar att formen efter militärtjänstgörningen börjar komma och simmar 2 sekunder snabbare denna helgen jämfört med förra, 1.10.62 hade Martin i finalen. Martin simmade även final på 50 m bröstsim samt 100 m frisim.

Även övriga simmade gjorde en fin första tävling i långbana för säsongen och nu laddar vi vidare för att simma ännu fortare i sommar.