skip to Main Content

En summering av 26 år i Hajen

På söndag gör jag min sista arbetsdag som huvudtränare i Hajen och med det så kommer jag lämna klubben efter 26 år. 1989 flyttade min familj från Lund till Lomma och då brorsan hade simmat i Poseidons teknikskola och skulle gå över till Hajen, så bestämdes det att även jag skulle börja simma där. På den tiden var det inskrivning som gällde. Man fick komma upp till badet så satt ledarna där och skrev in barnen i de olika grupperna, det har hänt en del sedan dess. Jag hamnade i Crawl- & Medleyskolan på tisdagar. Sedan dess har Simklubben Hajen var en viktig del av mitt liv. 1997, i samma veva som Hajen bröt sig ur tävlingsalliansen Sydsim som man hade med Burlövs Simklubb, blev jag ombedd att hjälpa Micke Lindell på hans teknikskola. Och även om jag simmade på ett par år till, så har det varit som tränare jag nog har gjort störst avtryck i klubben. Bortsett från min familj så är den här klubben den i särklass mest betydelsefulla institutionen till att forma mig till den jag är i dag. Mycket viktigare än alla skolor och universitet. Under mina år i Hajen har jag fungerat i bl.a följande roller: simmare, tränare/instruktör (på allt från plask &lek till A-gruppen), teknikansvarig, simskoleansvarig, huvudtränare, medlem i simkommittén, medlem i tävlingskommittén, medlem i sponsorkommittén, funktionär, speaker, adjungerad i styrelsen m.m.

Att summera dessa år på några korta rader är omöjligt. Alla simmarkompisar, tränarkollegar, simmare och föräldrar som jag har mött genom åren har varit viktiga och där finns historier till att fylla en bok. Jag tänkte istället ta ut sex tillfällen/minnen som har betytt extra mycket. Jag tänkte publicera ett av dem om dagen här på hemsidan, med start i morgon måndag och slut på lördag. Sedan återstår bara en dag av GP i Malmö på söndagen och sedan inleder jag min nya tjänst som huvudtränare i Göteborg Sim dagen efter.

Magnus Sjöberg

Back To Top
Sök