skip to Main Content

Många personliga rekord på Sum-Sim Region

I helgen avgjordes Sveriges största simtävling. Sum-Sim Region som simmas på sex platser i Sverige samtidigt och de bästa (16 eller 24 beroende per gren) går sedan vidare till den stora riksfinalen. Hajen hade flera simmare på plats och vi gör en fin tävling. Tyvärr inga simmare vidare till Riksfinalen, men vi slår personliga rekord i nästan alla loppen som vi simmar.

Några lopp som sticker ut är bl.a. Hugo Rogmarks -16 200 bröstsim. Sluttiden 2.37,57 var personligt rekord med 11 sekunder och under kvaltiden till DM. Hugo har en fin tävling med stora pers på allt han simmar. Joar Modigh -14 slår sitt personliga rekord på 100 fjäril med 2 sekunder och simmar in på 1.05,46. Med denna tiden slutar han 23:e i Sverige (16 går vidare) vilket var vår högsta placering i Rikslistan. Vår högsta placering i Skåne-Blekinge var Andreas Aminoff -15 som slutade sjua på 200 ryggsim med nya perset 2.18,89! En riktig hjälte var Sara Nobrell som tog sig till badet trots förkylning och simmade 100 frisim utan att riktigt vara i stånd att göra det. Trots detta slutar det på ett nytt personligt rekord på 1.03,89!

Även om vi inte har några simmare som tar sig vidare till Riksfinalen i år, så slår vi alltså väldigt många personliga rekord. I princip alla lagkappslagen simmar under sina anmälningstider (sammanräknade pers) och i de yngre flicklagen har vi många simmare födda 03-04 som kommer kliva in på riktigt i Sum-Sim nästa år. Det enda vi egentligen kan utvärdera är om vi utvecklas eller inte, och det gör vi verkligen. Så fortsätt på den inslagna vägen simmare, så ska ni se att framtiden ser ljus ut för oss även på Sum-Sim!

Back To Top
Sök