skip to Main Content

Bra start på säsongen i Lund

Hajen hade en stor trupp Arena Poseidon Team Cup i Lund, helgen som gick. Vi hade simmare på plats från alla tävlingsgrupperna. Av 133 indivuella starter så slår vi 93 nya personligt rekord. Detta ger oss en persprocent på 70%. En väldigt hög siffra på en tävling så här tidigt på säsongen. Tävlingen är en klubbkamp där man samlar poäng till klubben. I den kampen slutar vi på en mycket fin femte plats, i konkurrens med totalt 24 klubbar från avlägsna platser som Nanjing och Jönköping. För detta vann vi en dammsugare till klubben, så nu ska det bli rent på kansliet. Det ska nämnas att det är tio klubbar som får pris och vi har slutat på snöpliga 11:e platser de senaste två åren. Så detta var riktigt bra!

Vi hade två simmare som hamnade överst i resultatlistan. Dels Emma Johansson -24 som gjorde tävlingscomeback efter ett års uppehåll och vann både 50 frisim och 100 fjäril, dels Aliah Moberg -12 som vann 100 bröstsim. Emma kvalade även in till SM på båda distanserna samt satte ett klubbrekord på 50 frisim med tiden 26,50. Tiden på 100 fjäril ledde även till att hon fick pris för den bästa prestationen i äldsta tjejklassen. Emma hade också snabba startsträckor i flera lagkapper, men pga av bristen på flexibilitet hos paragrafryttarna på simförbundet så kommer dessa tider inte räknas.

Det var många andra som simmade snabbt. Hugo Rogmark -16 krossade sina pers i allt han simmade. Bäst var nog 100 bröstsim där han simmade in på en tid av 1.16,32. Elsa Bitzén -12 hade en mycket bra tävling med pers och framskjutna placeringar på det mesta. På 100 medley slutade hon på en fin andre plats med mycket snabba 1.15.46.

En stor grej med tävlingen är de roliga lagkapperna där man simmar 8×50 fjäril, bröstsim, frisim och medley samt en frisimslagkapp över 25-50-75-100-100-75-50-25. I dessa lag simmar man med en kille och en tjej från varje åldersklass. Här hade vi många snabba lopp av hajarna. I fjol fick vi bara ihop ett lag i varje lagkapp, men i år hade vi två. Och alla förstalagen slår tiden från i fjol med råge. Bra jobbat! Vår bästa lagkapp var den konstiga frisimslagkappen över 25-50-75… osv. där vi slutade fyra och nia.

Några av tjejerna på  Arena Poseidon Team Cup 2015 är hoppfulla. Thea behöver jobba på spänsten!

Några av tjejerna på Arena Poseidon Team Cup 2015 är hoppfulla. Thea behöver jobba på spänsten!