skip to Main Content

Sum-sim & LH Games

Helgen 26-28 juni så simmades det både Sum-Sim i Trolhättan och LH-Games i Landskrona.

Vi börja med Sum-sim där vi hade Andreas Aminoff – 15 på plats för att simma 100 och 200 meter ryggsim. På löördagen var det dags för 200 meter och med en frisk öppning bara några tiondelar över det personliga rekordet på 100 meter så stannade klockan tillslut på 2.27.08. Ett pers med två sekunder och en fin 16:e plats i landet bland 15 år och yngre.
Sen på söndagen var det 100 meter som skulle simmas. En något spänd simning första längden blev det och klockan stannade på 1.07.83 även detta en personlig rekord och åter igen en 16:e plats i listan.

Summeringen blir att av två lopp så blev det två personliga rekord vilket är mycket bra på ett mästerskap.

På LH-Games i Landskrona simmades det också fort. Speciellt för Joar Modig – 14 som hade många fina lopp under helgen. Men de loppet som var mest imponerande var 100 meter fjärilsim där klockan stannade på 1.08.46. Vilket är personligt rekord med 1.5 sek och även under Sum-Sim kvalet för året. Lite tråkigt bara att kvalperioden hade gått ut. Men ett fantastiskt lopp.

Övrigt på tävlingen hade vi tre nya åldersrekord. Det var rekord som redan hade slagit under året men samma simmare slog dem här igen vilket alltid är kul. Föst hade vi Joar på 50 meter fjäril där klockan stannade på 30.15 en sänkning av rekordet med nästan 1 sekund. Sen hade vi Aliah Moberg – 12 som slog till på 200 meter bröstsim med tiden 3.02.31 och sänkte sitt eget rekord med 1,4 sekunder. det tedje rekordet var också på bröstsim men denna gången på 50 meter av Elsa Bitzén – 12 som simmade i mål på 40.29.

Utöver detta hade vi många fina lopp tävlingen.

Vi tränare vill tacka för denna terminen och hoppas ni simmare haft lika kul som oss tränare. Ha ett härligt sommarlov så ses vi när det är dags för sommarläger.

/Tränarna.

Back To Top
Sök