skip to Main Content

Kval på GP-finalen

Hajen hade tre deltagare på GP-finalen i Jönköping i helgen. Vi fick se flera riktigt bra lopp och en del kval till både nationella och internationella mästerskap.

Elin Lundgren -20: Elin har tyvärr haft problem med en axelskada sista tiden och tyvärr hämnade det hennes simning. En B-final på 200 medley blev det ändå med säsongsbästa 2.29,60. I finalen upprepade hon sedan i princip den tiden. På dubbla distansen kunde hon tyvärr inte göra sig själv rättvisa.

Martin Rogmark -19: Slog till med ett stort pers redan i sin första gren, 50 bröstsim. Tiden 31,81 var B-kval till JSM. På 200 bröstsim fortsatte han sin fina simning med ett nytt pers på 2.30,10. En tid som tog honom till B-final på tävlingen, där han slutade 11:a med en tid bara en sekund långsammare än morgonen. Även på 100 bröstsim blev det pers och en plats i B-finalen. Tiden 1.08,79 innebär att killarnas lag är nu kvalat till JSM på 4×100 medley!

Petter Fredriksson -18: Petter inledde med ett fint 100 frisim, en halv sekund under pers på tiden 52,54 vilket tog honom till en B-final. Dock strök han sig för att satsa på 100 rygg. Försökstiden där var 56,82. Bara 15 hundradelar från pers och under nomineringstiden till European Games. I finalen gick det tyvärr några hundradelar långsammare, men Petter slutade på en fin andra plats. På söndagen simmade han försök på 200 medley på snabba 2.05,87, klubbrekord och även det under nomineringstiden till European Games. På 200 ryggsim stannade klockan på 2.03,89. Under nomineringstiden till European Games för andra gången på distansen under kvalperioden. Tyvärr en liten bit ifrån det JVM-kval som hägrade. Petter lyckades tyvärr inte sänka tiden ytterligare i kvällens final.

Truppen till European Games tas ut av SOK i veckan och vi har stora förhoppningar att Petter finns med där, då han simmat under nomineringstiderna på tre distanser och dessutom blir viktig för de svenska lagen på 4×100 medley och 4×100 frisim.