skip to Main Content

Fina simningar i Höganäs

I helgen så simmades det Simiaden distrik i Höganäs. Det är en tävling för dom som är 13 år och yngre och den simmas på tre olika ställen samtidigt i skåne. När alla har simmat så slår man ihopa resultaten och får då ut en totalt resultat lista från alla tre distrikttävlingarna. Från den listan tar man dom 24 bästa i varje individuell gren samt dom 16 bästa i lagkapps grenarna till att simma Simiaden regionsfinal i Kristianstad helgen den 23-24 maj.

För Hajen del gick tävlingen mycket bra. Totalt när helgen var avslutad kunde vi räkna ihop 42 individuella finaler och 6 lagkapps finaler.

På lördagen så simmade dom som är 02 och 03. Några resultat att nämna är Elsa Bitzén – 12 som simmar 200 meter medley på 2,49,80 och ligger på den tredje plats till finalen. Aliah Moberg – 12 vann 100 meter bröstsim i Höganäs på 1,25,72 och ligger på en andra plats i finalen. Vi gör fina lagkapper genom hela tävlingen och på 4×100 meter medley så lyckades vi få med 2 lag till finalen. Lag 1 med Lovisa Christerson – 13, Elsa Bitzén, Aliah Moberg och Sara Nobrell – 13 tog en fin andra plats i Höganäs. Lag 2 med Ella Jeppsson – 12, Tilde Thorsson – 12, Freja Werker – 12 och Linnea Dolmark – 13 tog sig vidare som lag nummer 16. I lag 2 måste vi nämna Frejas fjärilsim som gick på 1.23.24 vilket är 12 sekunder under det personliga rekordet.

På söndagen var det 04 samt 05 och yngre som skulle simma. Här måste vi nämna Ella Gutenwik – 11 som simmaren hem flera medaljer och finalplatser men ett lopp som skiljer sig från mängden är ändå 100 meter frisim som Ella simmade på 1,11,84. Vilket är ett personligt rekord med hela 3 och en halv sekunder. På söndagen hade vi också lite finaler på killsidan med Måns Burmester-Lysell – 11 och Malte Laurén – 11 som simmade hem en gäng individuella finaler. Sen hade vi återigen en fin dag med lagkapper och tjejernas lag 1 tog sig vidare som tredje lag på 4×50 meter medley och 4×50 meter frisim. Sen tog sig även killarna sig vidare på 4×50 meter frisim och där ligger som nia i finalen.

Alma Mårtensson – 50 fj
Lova Persson – 100 me, 100 ry (2 reserv 100 br)
Måns Burmester-Lysell – 50 fj, 100 fr, 100 me, 100 ry
Malte Lauren – 100 br, 100 me (3 resersv 100 br, 1 reserv 100 fr, 1 reserv 100 ry)
Julia Henriksson – 25 fj, 50 fr
4×50 me flickor Lag 1
4×50 fr flickor Lag 1
4×50 fr pojkar Lag 1

Utöver detta så hade vi en massa fina simningar och massa nya personliga rekord. Nu laddar vi för finalen i Kristianstad och hoppas på många fina simningar där med. Stort tack från oss tränare och stort lycka till i finalen.