skip to Main Content

Fin avslutning på fantastiskt SM/JSM

De sista två dagarna på årets kortbane-SM/JSM fortsatte med framgångar för Hajen. På lördagen simmade Petter Fredriksson -17 100 ryggsim. Då fokus den här terminen har varit att lägga en bra grundträning inför vårens långbanesäsong, med mycket tuff konditonsträning, så hade vi inte hoppats på några underverk på en sådan här sprintig distans. Petters personliga rekord låg på 55,67, hade han tryckt ner sig på en tid runt 54,9 så hade vi varit mer än nöjda. I stället blir det ett briljant lopp under morgonens JSM-final. Tvåa på JSM på fantastiska 53,97. Till kvällens SM-final låg han på en tredje plats. Tyvärr orkar Petter inte riktigt ladda om bössan inför kvällen och i finalen går det en sekund långsammare. I mål som åtta med 54,97, näst snabbaste loppet i livet.

Sista dagen bjöd på tre lopp under försökstävlingarna. Elin Lundgren -19 hade gått och väntat sedan onsdagens 200 medley på dubbla distansen. När det väl närmade sig start så var Elin nervösare än vad jag någonsin har sett henne och jag undrade hur detta skulle sluta. Men Elin visar sin mentala styrka och simmar ett av hennes mest imponerande lopp i karriären. I mål på 5.07,89. Pers med 10 sekunder! Tiden är endast två hundradelar från Emma Johanssons klubbrekord på distansen.

För Petter var det en intensiv förmiddag. Först var det 400 medley även för honom. En mycket fin simning där Petter slutar 4:a på JSM och går vidare till SM-finalen som sjua. Tiden 4.24,98 innebär att han raderar ut Mattias Olsheds gamla klubbrekord från rullarna. Sedan var det bara runt 10 minuter tills att det var dags för Petter att simma 50 ryggsim. Tyvärr är han lite väl ivrig och rycker till i starten. Diskad för tjuvstart. Men simningen är fin och han är en halv sekund under perset i mål. På eftermiddagen knöt Petter ihop säcken med att sluta sexa på 400 medley på SM med ett lopp bara marginellt långsammare än på morgonen.

Petter Fredriksson & Elin Lundgren, SM/JSM (25m) 2014, Eriksdalsbadet Stockholm. Fotograf: Elin Lundgren

Petter Fredriksson & Elin Lundgren, SM/JSM (25m) 2014, Eriksdalsbadet Stockholm. Fotograf: Elin Lundgren

Som en summering kan man slå fast att vi tar tre medaljer på mästerskapet (2 JSM-silver och 1 JSM-brons). Vi har dessutom tre fjärdeplatser (två på SM och en på JSM). Vi slår personliga rekord i 9 av 12 simmade lopp. Om man bortser från Petters diskning på 50 rygg, så kommer simmarna hem med nya personliga rekord i alla distanser som de ställer upp på. I poängställningen på SM slutar vi på 24:e plats. På JSM slutar vi 27:a. I medaljligan på JSM så slutar vi på en finfin 16:e plats.

Stort tack till Elin och Petter för ett fantastiskt mästerskap.  Jag vill också rikta ett stort tack till SS Iden och SK Poseidon som vi har suttit med på läktaren och hejat tillsammans med, alltid lika trevligt.

Magnus Sjöberg
Huvudtränare

Back To Top
Sök