skip to Main Content

Bra början på SM/JSM

Efter tre dagars tävlande på årets SM/JSM så har Hajen haft fina framgångar. Tävlingen inleddes i onsdags och redan i andra grenen var Elin Lundgren -19 i vattnet på 200 medley. Elin som har haft en tuff höst med mycket sjukdomar simmade ett fint lopp på 2.27,33, pers med 11 hundradelar. Sedan var det dags för Petter Fredriksson på den för honom ovana distansen 200 bröstsim. Med ett mycket fint lopp på 2.20,25 så slog han Per Anderssons 27 år gamla klubbrekord på distansen.

På torsdagen var det dags för 200 medley för Petter. På morgonens försökstävlingar så avgörs även JSM. Petter simmade här ett mycket fint lopp på 2.01,85, nytt klubbrekord med två sekunder, och slutade trea på JSM. Han gick också vidare till SM-final med sjunde bästa tid. Väl i finalen så gjorde han alla detaljer lite bättre och slutade fyra med 2.00,69.  Petter är nu 15:e bästa herre genom tiderna i Sverige på distansen.

Idag, fredag, så var det dags för Petter att simma den distansen som han nog har skördat mest framgångar på: 200 ryggsim. Med en väldigt hård öppning under morgonens JSM-final, så slutade han tvåa med tiden 1.58,23. Pers och tillika klubbrekord med två sekunder. Till kvällens SM-final låg han på en tredje plats. I finalen gör han ett mycket bättre taktiskt genomfört lopp. Sluttiden är exakt två tiondelar snabbare och klockan stannar på 1.58,03. Återigen en fjärde plats. Han är nu 12:e bästa herre genom tiderna i Sverige på 200 ryggsim. Hittils har vi slagit pers i 100% av våra starter och slagit fem klubbrekord och tagit två JSM-medaljer.

Petter Fredriksson på prispallen som tvåa på 200 ryggsim på JSM 2014. Fotograf Joacim Fredriksson

Petter Fredriksson på prispallen som tvåa på 200 ryggsim på JSM 2014. Fotograf Joacim Fredriksson

Två dagars tävlande återstår av SM/JSM här i Stockholm och i morgon lördag så står 100 rygg på programmet för Petter och sedan 400 medley och 50 rygg på söndagen (vi får se om han ställer upp på båda). För Elin så är det 400 medley kvar på programmet, som går på söndag.  Vi håller tummarna för att den fina formen håller i sig, och att alla Hajar som i helgen simmar Höstsimiaden och Sim á Lund också visar var skåpet ska stå. Följ oss gärna på Twitter och Instagram.

I Stockholm
Magnus Sjöberg
Huvudtränare

Back To Top
Sök