skip to Main Content

Kungsbacka Spring Meet

Helgen 12-14 April tog vi, Amanda och Erik, med oss 19 taggade hajar till Kungsbacka med förhoppning om att få se många snabba simningar på långbanetävlingen Kungsbacka Spring Meet som vi tränat hårt inför under de senaste 3 månaderna.

Det blev en otrolig tävlingshelg med hela 66% personliga rekord räknat på alla våra starter!

Så snart vi anlänt på fredagseftermiddagen tog vi oss till simhallen för att kickstarta tävlingen med 200m medley och 4x100m frisimslagkapp.

På den förstnämnda distansen fick vi se samtliga fyra startande hajar simma till sig nya personliga rekord! Ebbe Modig (13 år) simmade i mål på tiden 2:55.07, Scott Köster (15 år) på tiden 2:38.22, Mira-Li Hejdeman (15 år) på tiden 2:57.29 och Julia Bruér (17 år) på tiden 2:41.30.

Vi fick se tre startande lag i lagkapps-grenarna, vilket var väldigt roligt; två lag på herrsidan och ett lag på damsidan.

Maximus Berggren (16 år) och Anna Gutenwik (16 år) som båda simmade första sträckan i sina respektive lag slog också sina personliga rekord i distansen. Maximus med tiden 1:07.52 och Anna med tiden 1:10.13.

Efter en god natts sömn och välsmakande frukostbuffé på Hotell Halland, där vi bodde, var vi redo att ta oss an helgen. Den inleddes med distansen 200m frisim för herrar, i vilken det fortsatte att regna personliga rekord.

Noah Engström (16 år) krossade sitt tidigare personliga rekord med nästan 8 sekunder när han gick i mål med tiden 2:25.31 och Alexander Lindberg (15 år) debuterade i distansen i långbana med tiden 2:19.97 och slog därmed sitt personliga kortbanerekord med nästan 10 sekunder!

Även Scott Köster slog personligt kortbanerekord med tiden 2:20.27. Detta var en sänkning med mer än 6 sekunder jämfört med senaste gången han simmade distansen i långbana, vilket var nästan exakt ett år sedan på samma tävling.

Även Markus Thorsson (16 år) och Marius Jensen (18 år), som båda är mindre förtjusta i frisimsdistanser längre än 100m trots påtryckningar från sina tränare, simmade i mål med nya personliga rekord. Markus med tiden 2:12.27 och Marius med tiden 2:08.76, vilket innebar en sänkning med nästan 3 sekunder på bara en vecka då han senast simmade distansen på Sportringen Swim Meet. 

Vi fick vidare se Elsa Mårtensson (16 år) simma till sig ett nytt personligt kortbanerekord i distansen 100m ryggsim med tiden 1:25.42, trots att hon kämpat med skador en längre tid och trots att hälsan svajade under helgen.

Anna Gutenwik fick, trots en stark inledning, en kämpig fortsättning på helgen under vilken hon missade några önskvärda kval till Sum-Sim, det vill säga ungdoms-SM, i ryggsimsdistanserna. Vi fick trots det glädjas åt ett snyggt nytt personligt rekord på 50m fjärilsim som hon simmade på tiden 34.53!

Vi tränar nu vidare mot Sum-Sim med siktet på att istället kvala på de kommande tävlingarna om en månad.

Färdig för Sum-Sim gjorde sig däremot Molly Andersson (15 år) i distansen 100m bröstsim som hon simmade på den fantastiska tiden 1:19.87, vilket innebar att hon sänkte det personliga rekord hon satte föregående helg på Sportringen Swim Meet med nästan 4 sekunder! Det ska nämnas att bägge tränarna grät glädjetårar i samband med den målgången! Mollys prestation belönades dessutom med en bronsmedalj.

Även Markus Thorsson kammade hem medaljer under helgen. Han knep en andraplats på distansen 50m bröstsim med tiden 32.24 (vilket också var personligt rekord), ytterligare en andraplats på distansen 100m bröstsim med tiden 1:11.04 (även det ett personligt rekord) och en förstaplats på distansen 200m bröstsim med tiden 2:38.66!

På söndag förmiddag lät vi anmäla Molly Andersson och Julia Bruér till extralopp på 200m respektive 100m bröstsim för att ge dem en extra chans att kvala till Sum-Sim respekive JSM på nämnda distanser, då detta missades marginellt vid första försöket under lördag förmiddag respektive lördag eftermiddag.

Tyvärr hade helgens tävlande hittills börjat sätta sina spår och kropparna orkade inte riktigt hela vägen. Nya försök om en månad!

Mira-Li Hejdeman lyckades med ett kval till JDM med den mycket fina tiden 37.79, vilket också var personligt rekord med mer än 1,5 sekunder!

Även Alexander Lindberg kvalade till JDM i samband med att han debuterade i långbana på distansen 200m bröstsim som han simmade på den fina tiden 3:05.10.

Vi var mycket glada över att få se lite långdistanssimning under helgen!

Elsa Mårtensson debuterade i långbana på 400m frisim med tiden 4:35.56 och Maximus Berggren (16 år) debuterade på 800m frisim med tiden 11:17.22. Även Jacob Hansson (22 år) simmade 800m frisim och sänkte sitt personliga rekord från förra helgen med 26 sekunder med tiden 9:45.82!

Maximus och Jacob simmade även de 400m frisim och fick i grenen sällskap av Noah Engström och Alexander Lindberg. Alla fyra grabbarna slog sina personliga rekord!

Maximus med tiden 5:29.83, Jacob med tiden 4:47.13, Noah med tiden 5:18.58 och Alexander med tiden 5:06.27.

Även på de riktigt korta distanserna var vi mycket imponerade över simmarnas prestationer.

Bland annat slog Liv Dahlqvist (14 år) ett nytt, personligt rekord med mer än 1,5 sekunder på distansen 50m bröstsim som hon simmade på tiden 39.65.

Alva Engström (14 år) simmade riktigt fort på 50m ryggsim och gick i mål med ett nytt personligt rekord på tiden 34.84, vilket var en halv sekund snabbare än föregående helg då hon tävlade i Burlöv.

Agnes Ellerth (14 år) simmade samma distans på tiden 36,66 och slog därmed sitt tidigare personliga rekord med nästan 3 sekunder och även Molly Andersson som simmade på banan bredvid Agnes sänkte sin bästa tid påtagligt med tiden 37,01 vilket innebar personligt rekord med nästan 2,5 sekunder!

Även Selma Tretinjak (15 år) och Mira Lindgren (14 år) pressade sina personliga rekord med över 1 sekund i distansen 50m frisim, Selma med tiden 31,78 och Mira med tiden 35,18.

Avslutningsvis var, precis som föregående helg då vi tävlade i Burlöv, Marius Jensen vår sista startande och även den här söndagen avrundade han helgen genom att slå till med ett personligt rekord. Denna gång ett helt galet sådant på distansen 50m fjärilsim som han simmade i mål på med tiden 27,47 vilket sänkte hans tidigare bästa tid med nästan 3,5 sekunder! Vid den målgången var vi tränare lika snopna som glada och stolta!

Återigen kan vi bara konstatera att det är ett gäng otroliga atleter som vi har fått privilegiet att följa!

Utöver alla grymma prestationer på tävlingarna är det fantastiskt att se klubbandan som lever i dessa simmare. Man stöttar, hejar och rår om varandra oberoende av förutsättningar eller resultat och det är aldrig sura miner i några längre stunder även när det inte går som man vill. Det är föredömligt och ett vinnande förhållningssätt i längden!

Klicka HÄR för att se samtliga resultat från helgen.

Nu väntar 4 veckors hård träning för A- och B-gruppen medan vi laddar för kommande tävlingar!

Haj så länge!

/ Tränarna (Amanda och Erik)

Back To Top
Sök