skip to Main Content

Öresund Meeting

I helgen som gick hade vi 20 simmare från A-, B- och C-gruppen på plats i Helsingborg för att simma Öresund Meeting.

Tävlingen inleddes med fina simningar från flera håll på lördag förmiddag.

Vi såg hajar i vattnet i samtliga grenar, vilket var väldigt roligt, och efter avslutat pass konstaterade vi personliga rekord på 50% av simmade lopp.

På distansen 100m medley för herrarna simmade Markus Thorsson (16) snabbt och kammade hem en guldmedalj med tiden, som även innebar personligt rekord, 1:03.37.

Även Marius Jensen (18) imponerade lite extra på distansen 50m fjärilsim som han simmade på tiden 27.96, vilket innebar personligt rekord med ungefär 1,5 sekunder.

Även på eftermiddagen simmades det fort och vi fick bl.a. se Anna Gutenwik (16) slå ett efterlängat personligt rekord på distansen 50m ryggsim på vilken hon kämpat sedan slutet av 2022 med att pressa tiden under 34 sekunder och äntligen gick i mål med tiden 33.93.

Vi fick också glädjas åt ett nytt åldersrekord i grenen 50m bröstsim för herrar 16 år. 

Rekordet slogs av Markus Thorsson med tiden 31.84 och det belönades med en bronsmedalj!

Innan dagens slut simmade Jacob Hansson (22) 400m frisim, något han tränat hårt inför de senaste två månaderna sedan terminsstart och det blev tydligt att hans ihärdiga arbete lönat sig när han simmade i mål på tiden 4:35.66 och därmed slog personligt rekord med nästan 14 sekunder!

Söndagen inleddes med ytterligare en medalj till Markus Thorsson. Denna gång på distansen 200m medley där han simmade till sig en silvermedalj med tiden 2:19.17. Tiden innebar också ett fint personligt rekord med strax över 4 sekunder!

I slutet av helgen var vi lite extra imponerade av Mira-Li Hejdeman som simmat till sig personliga rekord i 5 av de 6 grenar hon var anmäld i under helgen och även Ebbe Modig som tog med sig personliga rekord i 6 av 8 grenar hem.

Vi gratulerar alla deltagande hajar till fina prestationer och tackar Helsingborgs Simsällskap för ett jättefint arrangemang!

Back To Top
Sök