skip to Main Content

Sum-Sim region

Sum-sim region simmades i helgen som gick uppe i Ängelholm. Region simmas samtidigt runt om i landet och man slår sedan ihop alla resultat och får fram dom 16 bästa i varje åldersklass som går till en riksfinal.
En mycket lyckad tävling från hajens sida med dels tre finalplatser till Riksfinalen 10-12 december i Stockholm och en massa nya personliga rekord.

Markus Thorsson – 13 gjorde en mycket bra tävling med 3 lopp och 3 nya pers. Det blev även en final plats på 200m bröstsim med tiden 2.41.94 i åldern 13-14. Det var även nytt åldersrekord för pojkar 13 år. På halva distansen stannade klockan på 1.14.51 och en total 22:a plats i landet bland pojkar 13-14 år.

Alice Bitzén – 15 tog även hon sig till Riksfinalen i Stockholm. Detta på både 100m och 200m ryggsim. Båda loppen i Ängelholm var nya pers samt nya åldersrekord för flickor 15 år. På 100m stannade klockan på 1.06.60 och på 200m blev det 2.25.43. Alice ligger 7:a till final på båda distanserna.

Helgens största pers stod Marius Jensen – 15 för då han på 200m frisim slog till med 31 sekunders pers. I mål blev tiden 2.13.51. Julia Bruér – 14 gjorde 5 lopp under helgen och åkte hem med 5 nya pers. 2.58.06 var första gången under 3 minuter på 200m bröstsim och 1.20.57 var pers med 2 sekunder på 100m bröstsim. Anna Gutenwik -13 gjorde tre lopp och tre pers, med 14 sekunder på 200m ryggsim. Klara Singvall -14 slog pers med nästan 4,5 sekunder på 100m bröstsim. Klara Kylefors -15 slog pers med 2 sekunder på specialdistansen 100m bröstsim. Tyra Mårtensson -15 slog nytt pers på 100m frisim, 1.09,40. Edith Eriksson -14 kom inte med individuellt men tog en startsträcka i medleylagkappen och persade med 36 hundradelar på 100m ryggsim sen förra helgen.