skip to Main Content

JSM äldre / Sum-sim äldre / Sum-sim 16

Ett litet annorlunda mästerskap fick knyta ihopa denna väldigt annorlunda vår. 7 st hajen simmare åkte upp till Kungsbacka för att tävla och vilket mästerskap det blev.

Efter tre dagars tävlande så blev det 3 st medaljer samt 3 A-kval till JSM. Ella Gutenwik – 17 simmade tills sig ett brons på 400m frisim samt ett a-kval till jsm med tiden 4.36.80 vilket var pers med 2 sekunder från SM. På 1500m frisim blev det en simning strax över det personliga rekordet men det resulterade i en silverplats. Ella Laurén – 20 åker hem med ett brons på 400m medley efter säsongsbästa 5.15.26.

Jsm a-kval blev det även för Malte Laurén – 17 på 200m bröstsim. En kanon simning som slutade på 2.30.97 vilket var en sänkning av det personliga rekordet med hela 6 sekunder. Tiden var även nytt åldersrekord för pojkar 17år i 50m bassäng.
Sist ut för hajens del var Ella G på 800m frisim och även där blev det a-kval till jsm efter en mycket fin simning där klockan stannade på 9.36.72 vilket var 5 sekunder snabbare än på SM och nytt personligt rekord.

Utöver kval och medaljer så simmades det även fort i andra grenar. Freja Weker – 18 simmade in på en 6:e plats på 400m frisim. Just 6:e platsen skulle bli känd hos hajensimmarna då det blev 3 till. Thea Dahlqvist – 18 simmade in som 6:a 2 gånger, först på 200m bröstsim strax över pers och sedan på 400m medley. Även på Maltes 200m bröstsim blev det en 6:e palts.

Gabriel Agardh – 18 simmade både 100m och 200m ryggsim. På 100 kom den bästa simningen och placeringen med 1.04.90 och en 11:e plats. Julia Henriksson – 16 som tyvärr brottats med lite skador och skavanker under våren gjorde två mycket fina lopp på 50m och 100m frisim. En fin simning på 50m gav tiden 29.44 vilket var strax över pers.

Jag och Lindell tackar för ett härligt mästerskap. Vi tar klubben första mästerskaps medaljer sedan 2014 på Sum-Sim och på JSM sedan 2016. Njut av ledigheten så kör vi igen i augusti!.