skip to Main Content

SM-Kval, JSM-B kval samt klubbrekord i Hörby

I helgen som gick den 29-30/5 så vart A-gruppen iväg på simtävling. Det var den först ”riktiga” simtävlingen sedan oktober månad 2020. Det var ursprungligen DM/JDM som skulle simmats, men eftersom inte 20 år och äldre fick delta så ändrade an om den till en vanlig inbjudningstävling istället. Tävlingen namn blev Stig Olsson o Eric Persson Memorial

Tävlingen var uppdelad med killar på lördagen och tjejerna på söndagen. Det simmades riktigt fort stundtals i Hörby som var platsen fr tävlingen. Under lördagen fick vi med oss en bronsmedalj av Måns Burmester-Lysell – 17 på 800m frisim med tiden 9.51.64. Det var också premiär för distansen i 50m bassäng. Måns sänkte även sitt personliga rekord på 50m frisim med hela 2.4 sekunder med tiden 25.88.

På söndagen bjöds vi på ännu finare väder och även SM-kval, JSM-B kval samt klubbrekord. Allt skede på 1500m frisim av Ella Gutenwik – 17. Vid 800m så simmade hon under gällande b-kval till JSM och i mål stannade klockan på 18.23.23 vilket var nytt klubbrekord samt kval till SM. Det gav även seger i grenen.
Det blev även en medalj på 200m bröstsim av Thea Dahlqvist – 18 som med tiden 2.50.71 blev trea i grenen

Back To Top
Sök