skip to Main Content

Sparbanken Skåne Cup

Helgen den 18-20 september så var ett gäng iväg och tävlade nere i Ystad. En tävling uppdelad på 5 olika pass med olika åldrar på dom olika passen.

Först ut på fredags kvällen hade vi 17 år och äldre. Där fick vi se ett kanon lopp redan i gren 2 av Thea Dahlqvist – 17 som på 100m bröstsim slog till med personligt rekord och åldersrekord med tiden 1.14.77. En sänkning av det personliga rekordet med 1 sekund.

På lördag eftermiddag hade vi ett gäng på plats födda 08-09. Där fortsatte dom att simma fort på bröstsim. Markus Thorsson – 12 slog till med 4 sekunder pers på 100m bröstsim när klockan stannade på 1.24.52 vilket även gav en 2:a plats. Lite senare på passet skulle Markus även simma 50m och då vinna grenen med tiden 39.80 vilket var första gången under 40 sekunder. I grenen 100m bröstsim debuterade även Isakh Hadzimahovic – 11 på den distansen. Grenen efter så var det flickornas tur på samma distans och Beatrice Stendahl – 11 ville inte vara sämre så hon slog till med 7 sekunders pers med tiden 1.35.68.
Lite längre in på passet så simmades det 100m frisim och där slog Elsa Mårtensson -12 till med en tid under 1.20 för först gången. Klockan stannade på 1.19.68 och var en sänkning av det egna perset med 4 sekunder.

Söndagen bjöd även den på snabba simningar. De fortsattes att simmas snabbt bröstsim med en 2:a plats till Julia Bruér – 13 på 100m bröstsim med tiden 1.22.89. Det blev även 2 guld detta passet och dom gick till Alice Bitzén – 14 som tog hem segrarna på både 50m och 100m ryggsim.
Marius Jensen – 14 simmade ett gäng snabba lopp med bland annat 100m frisim på 1.05.38 och på 50m bröstsim blev det ett silver med tiden 39.31.

På det sista passet var det födda 04-05 tur att simma. Där fick vi bland annat se Måns Burmester-Lysell – 16 simma snabbt 50m frisim och ta ett silver med tiden 25.83.
Pallplatser blev det även till Ella Gutenwik – 16 med brons på 50m frisim och 100m medley samt till Malte Laurén – 16 på 50m och 100m bröstsim där det blev två 3:e platser.