skip to Main Content

Swim For Life

I helgen som gick så var A-, B- och C-gruppen iväg och tävlade i Landskrona. En mycket efterlängtad tävling för samtliga då det var det närmsta till ”vanlig” tävling vi kommit sedan Mars. Tävlingen var uppdelad med tjejerna på lördagen och killarna på söndagen. På så vis kunde man utnyttja omklädningsrummen bättre med uppdelning för klubbarna på plats. Varje klubb hade även egen sektion på läktaren.

Det syntes att det var ett stort sug på att få tävla och simma fort. Redan i gren 1 så slog Alice Bitzén – 14 till med ett 4 sekunders pers på 200 ryggsim med tiden 2.36.60. Vilket även var nytt åldersrekord för flickor 14 år i långbana. På 200 bröstsim fick vi se Thea Dahlqvist – 17 göra ett mycket fint lopp så här tidigt på säsongen. Klockan stannade på 2.47.54.
Sista grenen på dagen för tjejerna var 100 frisim där vi fick med några snabba simningar, Ella Laurén – 18 slog till med pers med tiden 1.03.46. Tiondelen efter i mål var Ella Gutenwik – 16 och bara strax efter med tiden 1.04.18 hade vi Julia Henriksson – 15.

Sex tjejer från C-gruppen slog, trots tre strykta distanser och en diskning, arton (18)st personliga långbanerekord. Saga Wemlén -14 slog pers på 100 bröstsim med 14 sekunder och Anna Gutenwik -12 slog pers med 13 sekunder på 100 fjärilsim!

På söndagen var det grabbarnas tur och det var en del riktigt snabba simningar. 1 första grenen för dagen som var lagkapp över 4×50 frisim simmade Markus Thorsson – 12 en mycket snabb sträcka på 30.99 vilket var 7 sekunder under det gällande personliga rekordet.
Även Erik Koch – 16 simmade ett snabbt 50 frisim när klockan stannade på 29.98. På den dubbla distansen så simmade Malte Laurén – 16 under minuten för fösta gången i långbana med tiden 59.80.


Back To Top
Sök