skip to Main Content

Sum-Sim Riks

Mellan den 6/12-8/12 så avgjordes Sum-Sim Riks finalen uppe i Umeå. Hajen hade 6 simmare som kvalificerat sig från regions simningarna i Sjöbo dryga månaden innan.

Föst i vattnet för hajen var Ella Gutenwik – 15 som under helgen skulle simma 200fr, 400fr & 1500fr. På 1500fr så blev det klubbrekord och a-kval till jsm med tiden 17.56.68 och en 9:e plats i landet. Det blev även pers vid 800m under loppet och senare under tävlingen så blev det pers på 400fr med tiden 4.32.46 och en 11:e plats.

Malte Laurén – 15 gjorde sitt först riks och simmade 200br. I mål stannade klockan på 2.28.48 vilket var nytt pers och gav en 19:e plats i landet bland pojkar födda 03-04.

Gabriel Agardh – 16 simmade både 100ry & 200ry. Tyvärr en bommad start på 100ry som kostade mycket tid. Sedan på 200ry hamnade vi precis över det personliga rekordet som sattes i Sjöbo.

På 200br tjejer 03-04 hade vi Elsa Bitzén – 16 och Thea Dahlqvist – 16. Thea öppnade med pers på 100m med tiden 1.15.88 och kom i mål på tiden 2.39.48 vilket var första gången under 2.40. tiden gav en mycket finn 16:e plats. Elsa kom i mål 2 tiondelar över pers och blev 12:a i landet. Senare simmade Elsa även 100br. En sänkning från region och i mål på 1.14.42 och det gav en 16:e plats.

Sist ut för vår del var Alice Bitzén – 13 som gjorde sum-sim debut och gjorde det med besked. Efter att ha persat med 2,5 sekunder på regions-tävlingen i Sjöbo så gick det ännu snabbare i Umeå. En öppning som var under pers vid 50m och i mål på 1.07.86 gav en 5:e plats för flickor födda 06 & yngre.

Ännu ett mycket fint mästerskap av simmarna. Nu laddar vi för KM och sedan firar vi lite jul för att sedan börja ladda för våren som kommer.