skip to Main Content

SM/JSM

SM/JSM i kortbana avgjordes i år uppe i Eskilstuna. Hajen hade 6 tjejer på plats för både individuella starter och tre lagkapper.

Sara Nobrell – 17 inledde mästerskapet med 800m frisim där det blev en lite för tuff öppning och hamnade en lite bit över pers. Men visade att farten fanns där längre in i mästerskapet då det blev per på både 100m och 200m frisim med tiderna 2.07.41 och snabba 58.82.

Ella Laurén – 18 åkte tyvärr på nackspärr precis innan mästerskapet och vi fick aldrig riktigt en ärlig chans. Det blev en start på 200m fjäril med en bra tid på 2.30.01 trots denna bråkiga uppladdning.

Elsa Bitzén – 16 Simmade 200m bröstsim individuellt och gjorde det på 2.39.24 som var en lite bit över vad hon simmade på region helgen innan. Sen på söndagen så blev det ett extralopp på 50m bröstsim och i mål på 33.71 och under b-kval till JSM.

Våra lagkappslag presterade mycket bra också. Vi hade 4x200m frisim som simmade både JSM på förmiddagen och sen debut på SM på kvällen. på förmiddagen bestod laget av Freja Werker – 16, Sara Nobrell, Julia Henriksson – 14 & Ella Gutenwik -15. Laget simmade in på 8.46.13 och en fin 16:e plats på JSM.
På kvällen gjordes lite förändringar i laget och uppställningen blev Sara Nobrell, Freja Werker, Elsa Bitzén & Ella Gutenwik. I mål stannade klockan på 8.43.04 och en 12:e plats i landet.
På fredagen så simmades 4x100m frisim på JSM och vi ställde upp med Sara Nobrell, Ella Gutenwik, Freja Werker & Julia Henriksson. Tjejerna lyckade pricka sin anmälningstid på 4.04.13.

Mycket bra genomfört mästerskap av simmarna. Det krävs lite träning för att kunna prestera 5 dagar i rad. Det ser mycket ljust ut för framtida mästerskap. Nu laddar vi för Sum-sim Riks som avslutar detta mästerkaps år.

Back To Top
Sök