skip to Main Content

En summering inför sommaruppehållet

Sitter här i ett blåsigt Lomma och försöker summera vårens aktiviteter i en kort sommarhälsning på hemsidan. Ett första konstaterande jag gör är att det just nu inte är särskilt jobbigt att vara ordförande i simklubben Hajen. Jag har förmånen att jobba tillsammans med en aktiv styrelse som alla hjälper till och tar ansvar för sitt. Till det kommer alla aktiva föräldrar som hjälper till som funktionärer vid våra tävlingar och man verkligen märker hur mycket lättare det blir när fler vill vara med och engagera sig. Vi hade förvisso lite strul med vår tävlingsutrustning i våras, men har nu uppgraderat både startenhet och datorer så att vi nu är väl rustade inför höstens tävlingar.

En annan viktig del i mitt ansvar är att säkerställa så att vår verksamhet flyter på bra och här har vi tre heltidsanställda ledare/tränare som tillsammans med alla våra timanställda ledare gör ett fantastiskt jobb. Återigen har vi fyllt såväl alla grupper i simskolan som alla grupper i tävlingsverksamheten. Det har förmodligen varit en hel del pusslande för att få till alla uppflyttningar, men vi kan nu bereda plats för många nya barn som vill komma in på vår simskola. Det känns dessutom som att vi lyckats få lite fler av våra äldre simmare att vara kvar då vi till hösten har en full A-grupp.

Det som slutligen gör det extra enkelt att vara ordförande är att vi har god ordning på vårt kansli. Yvonne är en klippa och hon håller ordning på vår ekonomi och ser till så att alla tränare och ledare får ut sina löner i tid.

Våren 2019 har bjudit på många bra prestationer i bassängen. Vi har varit väl representerade på DM och detta året även på JSM/SM där vi hade kvalificerat oss för 6 stycken individuella lopp och en lagkapp. Sedan har vi lyckats kvalificera oss till 19 individuella lopp och 4 lagkapper på nästa veckas Sum-Sim som detta år avgörs i Norrköping. Här vill jag passa på att önska alla de som medverkar ett verkligt lycka till!

Även om det är lätt att fokusera på våra duktiga simmare som får möjlighet att representera SK Hajen på SM-nivå ska vi inte glömma alla andra tjejer och killar som gjort sin första tävlingsstart i Hajens färger och alla de som under åren slagit ett eller flera personliga rekord. Se nu till att ha ett skönt sommarlov och kom laddade tillbaka till hösten för nya rekord.
Efter många turer har nu Lomma kommun sålt Pilängsbadet med tillhörande hallar till en privat aktör. Vi har haft ett första möte med Kunskapsporten och det känns bra så här långt. Vi har lyckats få till samma mängd bantimmar i simhallen och kan fortsätta driva både simskoleverksamhet och träning för våra tävlingsgrupper på samma sätt som tidigare. Sedan ska det bli spännande att höra lite mer om hur Kunskapsporten kommer driva verksamheten framöver och förhoppningsvis kan det komma till en efterlängtad utbyggnad.

Jag vill avslutningsvis återigen passa på att rikta ett stort tack till alla tränare, ledare, funktionärer och föräldrar som samlas och ställer upp för våra barn. Utan er skulle det inte fungera och det är mycket tack vare er alla som vi får till en bra verksamhet med många ungdomar som trivs, har kul och utvecklas tillsammans. Det märks inte minst i planeringen av årets sommarläger i Strömsnäsbruk som pågår för fullt där många föräldrar har anmält att de vill hjälpa till. Förutom att det är en viktig förutsättning för att vi ska få till våra läger, så skapar lägret engagemang och är en bra plantskola för fortsatt arbete som funktionär eller styrelsearbete.

Jag vill med dessa ord önska er alla en riktigt skön sommar!
Rikard Henriksson
Ordförande

Back To Top
Sök