skip to Main Content

Laxaleken

Laxaleken i Halmstad bjöd på solsken och snabba simningar. När vi åkte där ifrån så hade vi med oss 2 nya sum-sim kval och två nya simmare till DM/JDM samt en massa nya personliga rekord i 50m bassäng.

Ella Gutenwik – 14 hade siktet inställt på att kvala in på fler distanser till sum-sim i sommar och det gav resultat. Redan på fredagen på 200 medley så stannade klockan på 2.40.02 vilket var under kvaltiden med 13 hundradelar. Även på 400 frisim så kvalade Ella in till sum-sim. Tiden i mål blev 4.53.88.

Freja Werker – 15 och Tindra d´Aubigné – 14 kavalde båda in till DM/JDM. Freja gjorde det på 50 fjäril med tiden 32.15 och Tindra på 400 medley med tiden 5.49.83.

Vi fick även med oss några medlajer. Det var Alice Bitzen – 12 och Julia Henriksson – 13 som tog hem dom. Alice knep ett brons på 50 ryggsim med tiden 37.97 medans Julia tog hem 3 silver och 1 brons.

Utöver kval och medaljer så hade vi en massa bra simningar. Man måste ju även tänka på att detta var först utetävlingen för samtliga sedan förra sommaren så det är en stor omställning från att simma inne. Vi tränare är mycket imponerande hur ni simmare klarade av detta. Sen får vi inte förglömma sättet ni hjälper varandra på tävlingen. Om det är på insim eller i tävlingen. Ni stöttar och pushar varandra hela tiden vilket är en stor del i att nå framgång inom simning. Även om vi tävlar i en individuell sport så är det ändå men hjälp av gruppen som största framgångarna kommer. Fortsätt så!

Nu laddar vi om för kommande tävlingar och siktar på att simma ännu fortare!

/Tränarna

Back To Top
Sök