skip to Main Content

Ordförande har ordet: Skön sommar!

Sitter nu på en av vårterminens sista tävlingar och försöker summera mina intryck om SK Hajens verksamhet våren 2017. Landskrona bjuder alltid på varierande väder, allt enligt Kalle, så även detta år. Sol, vind och en del regnskurar har vi hittills bevittnat och jag hoppas att det kan hålla sig vid det. Som förälder är det kul att se hur våra ungdomar tar han om varandra, stöttar i med och motgångar, men framför allt har kul tillsammans. Tävlingarna bjuder på många bra resultat, men det överlåter jag till tränarna att summera.

Våren 2017 har bjudit på många bra prestationer i bassängen, även om vi tappat vår främsta simmare Petter Fredriksson som numer tävlar för annan klubb. Det känns samtidigt ganska naturligt då förutsättningarna i Lomma inte är de bästa om man vill aspirera på en landslagsplats. Dock har vi i år lyckats kvalificera fyra simmare till Sum-Sim final som nästa vecka genomförs i Malmö. Det är Ella Laurén, Sara Nobrell, Elsa Bitzén och Thea Dahlqvist som nu alla laddar för vårens sista tävling.

Vi hade också sju deltagare i finalen på Vårsimiaden i Kristianstad i åldersklassen 12-13 år med många bra resultat. Sedan ska vi inte glömma alla andra tjejer och killar som gjort sin första tävlingsstart i SK Hajens färger och alla de som under åren slagit ett eller flera personligt rekord. Se nu till att ha ett skönt sommarlov och kom laddade tillbaka till hösten för nya rekord.

Vårens stora samtalsämne i styrelsen har annars varit turerna kring simhallen och kommunens ambition att sälja hallen. Medley, som de senaste åren drivit simhallen, lämnade över driften i kommunens regi från 1/7 eftersom deras driftavtal upphörde att gälla. Vi har haft en hel del konstruktiva möten med kommunen och det ser bra ut inför hösten. Vi kommer förmodligen få samma utrymme i simhallen framöver vilket vi ser som positivt. Det återstår dock en del innan vi är i hamn med alla delar. Försäljningsfrågan av hallen är en kommunal angelägenhet och beslut kommer att tas i kommunfullmäktige under hösten.  Hajens styrelse gör allt vi kan och bevakar så att vi får så bra förutsättningar som möjligt att bedriva både simskoleverksamhet och träning för våra tävlingsgrupper.

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla tränare, ledare, funktionärer och föräldrar som samlas och ställer upp för våra barn. Utan er skulle det inte fungera och det är mycket tack vare er alla som vi får till en bra verksamhet med många ungdomar som trivs, har kul och utvecklas tillsammans.  Det märks inte minst nu när vi planerar för årets sommarläger som i år kommer genomföras i Svenljunga. Tack vara engagerade föräldrar så kommer vi även i år få till ett bra läger. Menyerna är spikade och jag kan garantera att det kommer bli lika god mat som tidigare år!

Avslutningsvis vill jag passa på att önska Sara, Ella, Elsa och Thea ett stort lycka till på Sum-Sim nästa vecka. Tack vare Livetiming så kan jag och många andra följa era prestationer.

Jag vill med dessa ord önska er alla en skön sommar!

Rikard Henriksson
Ordförande

Back To Top
Sök