skip to Main Content

Höstsimiaden i Lund

Under helgen som gick simmades Höstsimiaden i Lund. På lördagen simmade tjejer och killar födda 2004 och 2005. Första grenen var mixlagkapp, 4×50 frisim, där Hajen ställde upp med två lag som båda simmade riktigt bra. I förstalaget simmade Malte Laurén -12, Ella Gutenwik -12, Måns Burmester-Lysell -12 och Julia Henriksson -11 och de simmade upp sig till bronsplatsen i grenen.

Resten av lördagsförmiddagen flyter på i samma anda med många bra lopp. I damernas 200 medley simmar Alma Mårtensson -12 under 3 minuter för första gången med tiden 2.56,63. Ella Gutenwik persar även hon och simmar hem silvermedaljen med tiden 2.43,46. I herrarnas 200 medley ligger Malte Lurén på tredje plats inför tävlingen, han gör ett jättebra lopp, simmar nästan en sekund under det personliga rekordet men slutar trots det på en snöplig 7:e plats med tiden 2.48,50. Julia Henriksson persar med nästan sex sekunder och simmar upp sig till en 4:e plats på 100 medley med tiden 1.22,64. Carl Rogmark -12 simmar ett fint 100 bröstsimslopp på det nya perset 1.44,22.

100 frisim blir en riktig persfest för de flesta Hajarna, Emilia Möller -12 persar med tre sekunder och går i mål med tiden 1.18,20, Alma Mårtensson och Lova Persson -12 sänker sina pers med nästan två sekunder var och simmar i mål på 1.12,98 respektive 1.12,84. Ella Gutenwik tar hem guldet i grenen på den fina tiden 1.05,04. Måns Burmester-Lysell persar även han med 2 sekunder och får tiden 1.09,01.

Eftermiddagspasset inleds med 400 frisim. Först ut av Hajarna är Alma Mårtensson som simmar distansen för andra gången i sitt liv, persar med drygt 40 sekunder och får tiden 5.45,13. I sista heatet simmar Lova Persson och Ella Gutenwik. Lova gör ett jämnt och fint lopp på det nya perset 5.33,59. Ella hoppar i vattnet med målsättningen att simma under 5 minuter och vinner grenen på 4.58,82. Julia Henriksson bestämmer sig för att inte simma 100 rygg men ändrar sig i sista sekund, hoppar i och simmar ett jättefint lopp imponerande 6 sekunder under pers och hamnar på bronsplats i grenen med tiden 1.22,81.

Lördagen avslutades med lagkapp 4×50 frisim, tyvärr hade vi inte tillräckligt med killar på plats för att få ihop ett lag men tjejlaget med Ella Gutenwik, Lova Persson, Alma Mårtensson och Julia Henriksson simmar fort och tar hem silverplatsen i grenen.

Tack för en trevlig dag i simhallen!

Höstsimiaden fortsatte på söndagen med de yngsta simmarna (10år oy). Även de började med en mixlagkapp( 4x50fr), där både Frida Nilsson -9 och Anna Gutenwik -8 simmade lagkapp på tävling för första gången. Amanda Pantzar -8, debuterade med både 50br och 50fr på första tävlingen utanför Lomma.

Priser:

På 25fj tog Meya Nilsson -9, och Alice Bitzén -10 vars en femteplats.

50br gav brons till Julia Bruér -9,en fjärdeplats till Meya Nilsson och två fjärdeplatser till Markus Thorsson -8 och Marius Jensen -10.

Anton Forsberg -9 tog brons, Alice Bitzén en fjärdeplats och Markus Thorsson en femteplats på 50fr.

Det blev ett silver till Meya Nilsson på 50ry.

Grattis Alla till en fin Höstsimiad! Nu återstår ett seriesim och KM.

/  Kalle Jonsson & Mikael Lindell

Back To Top
Sök