skip to Main Content

Lödde Cup

Hajen var i Löddeköpinge och simmade Lödde cup i helgen som gick. En tävling med negativa kvaltider, vilket betyder att om man har simmat snabbare än en viss tid så får man inte delta i den grenen.

På lördagen var det dom två äldre åldersklasserna som simmade och vi fick se ett gäng bra resultat. Vi hade redan i tredje grenen Ella Laurén – 15 som slog nytt pers med 1,2 sekunder på 100 m fjäril. Ella Simmade även 200 m fjäril på eftermiddagen och gjorde det under gällande kvaltid i 25 meters bassäng till sommaren sum-sim, Klockan stannade på 2.34.80 vilket också gav en 7:e plats på tio-bästa listan i Hajen. Måns Burmester-Lysell – 12 simmade i öppen klass på lördagen för att få simma 200 frisim och ryggsim och gjorde det med bravur. På 200 frisim blev det pers med 8 sekunder och senare på 200 ryggsim blev det nytt pers med hela 20 sekunder. Tiderna blev 2.31.50 och 2.50.18. På 200 meter frisim fick vi se ett nytt åldersrekord för flickor 12 år då Ella Gutenwik – 12 slog sitt egna rekord och gick i mål på 2.22.18

Vi hade även lagkappslag på lördagen. Då vi fick lite sjukdom på killsidan fick vi tyvärr styra deras lag men tjejerna simmade med två lag i både 4×50 m frisim där förstalaget knep guldet (simmande i laget var Sara Nobrell – 14, Elsa Bitzén – 13, Julia Larsson – 14 och Ella Gutenwik) och på 4×50 m medley blev det en bronspeng till förstalaget (Sara Nobrell, Elsa Bitzén, Elin Lackegård – 16 & Ella Gutenwik)

På söndagen var det tjejer och killar 13 år och yngre som simmade. Hajen hade 27 simmare på plats som samtliga gjorde en mycket bra tävling med nya personliga rekord i en klar majoritet av loppen. Trots att det var trångt i simhallen och att passen var långa så höll de allra flesta ångan och humöret uppe under hela dagen, bra jobbat!

Första medaljerna för dagen knep Hajen redan i första grenen. Det var Ella Jeppsson -13 och Tilde Thorsson -13 som simmade hem en guld- respektive bronsmedalj på 50 fjäril. Även tjejerna i mellanåldern (10-11 år) simmade fort på 50 fjäril och tog en dubbelseger med Julia Henriksson -11 på förstaplatsen och Alice Bitzén -10 på andraplatsen.

Resten av dagen rullade på i samma anda med guldmedaljer till Clara Huston -13 på 100 rygg, Markus Thorsson -8 på 25 rygg, Anton Forsberg -9 på 25 frisim och Malte Laurén -12 på 100 bröstsim. Dessutom totalt 7 silver, 3 brons, 14 4-6:e platser och som sagt en mängd nya personliga rekord.

/Tränarna

Back To Top
Sök