skip to Main Content

Petter till EM.

Förra veckan simmades den nya svenska tävlingen Swim open Stockholm. Det är en satsning på att skapa en stor internationell tävling i Sverige. Resultatet kan man bara säga var lyckat. Många av världen bästa simmare var på plats under tävlingen. Inte mist våra svenska simmare som hade denna tävling som EM-kval.

På 200 meter ryggsim hade Petter målsättningen att ta sig till EM i London som simmas mellan den 16-22 maj.

Distansen gick på första tävlingsdagen och det blev en bra simning i försöken med 2.01.99 vilket var under kvaltiden (2.02.20) Men det gällde även att bli bland dom 4 bästa svenskarna då man får ställa upp med 4 simmare per nation på varje distans på EM. I finalen var dom 5 stycken svenskar som skulle göra upp om 4 platser. I försöken hade 4 stycken av dom (bla Petter) varit under kvaltiden. Medans den 5 var 2 hundradelar över. Så det var helt öppet om platserna.

Senare på kvällen var det dags för final och vi fick se en snabbare simning av Petter som går i mål med tiden 2.01.51 vilket säkrar en plats till EM.

Ett stort Grattis från Simklubben Hajen.

Även ett stort Grattis till Magnus Sjöberg som har haft Petter ända sedan han simmade simiaden och nu går in i seniorlandslaget.

Back To Top
Sök