skip to Main Content

Mannes minnen: Alla kollegor

Mitt sista minne här på Hajens hemsida tänkte jag ägna åt alla kollegor jag har haft. Under mina år som tränare har jag haft många kollegor som har kommit och gått i klubben. Alla har betytt mycket och jag har nog lärt mig något av alla. Givetvis har några av dem satt rejäla avtryck. Tränarkollegor i olika generationer som Håkan Nilsson, Camilla Linnarsson, Emma Nyholm, Josefin Brodelius, Hanna Lundgren, Johan Flank, Johan Linnarsson, Magnus Andersson, Martin Brodelius, Kalle Jonsson, Sara Edenfelt, Dag Gustafson m.m. har gjort att det alltid har varit roligt att stå på kanten. Jag hade t.o.m. min egen bror som tränarkollega under ett par år. Detta är inget jag rekommenderar. Trots att jag har en väldigt nära relation med min bror och alltid har haft, så bråkade vi mer ån någonsin när vi tvingades samarbeta så nära. Det var en period då vi inte talade med varandra på flera veckor, vilket nog är enda gången det har hänt i våra liv. Jag tror dock det hade gått bättre idag när vi är lite äldre.

2005 fick jag fast jobb som breddansvarig i klubben och sedan dess har jag haft kansliet som min arbetsplats. Under de åren har jag jobbat med fantastiska kollegor: Magnus Linnarsson (då Olsson) var huvudtränare i början och var i mångt och mycket min mentor på bassängkanten, och jag lärde mig enormt mycket på de 1,5 åren som vi jobbade tillsammans på kansliet. Det var också en rolig tid, då kansli-lokalen på Pilgatan var nyinskaffad och vi åkte på shoppingturer till IKEA m.m. och byggde upp kansliet till vad det är idag. Mycket av de rutiner vi har på kansliet i dag, och ursprunget till många av de lappar vi fortfarande delar ut till simmarna, kommer från Magnus. Pia Persson började som kanslist ungefär samtidigt som jag började som simskoleansvarig. Hon höll ihop alla olika delarna av klubben på ett föredömligt sätt i nästan tio år. Mikael Lindells tid som huvudtränare var kort men hans avtryck i Hajen är enormt, att han sedan kom tillbaka till klubben som assistent till både mig och Niklas, och nu är på väg tillbaka igen visar att han har ett enormt Hajenhjärta. Alltid med ”25or tekniskt rätt” som ledord. Mikael Oredsson tog över simskolan när jag flyttade över till huvudtränarsysslan. Han kom med nya influenser med erfarenhet från bl.a. England och jag lärde mig mycket av vår tid tillsammans.

Niklas Olsson var huvudtränare efter Mikael Lindell och det är få förunnat att få jobba med en av sina bästa vänner. Det var ett par år då jag och Niklas hade kontakt varje dag, 365 dagar om året. Sommaren 2009 räknade jag det till att vi hade delat rum i över 30 dagar, från maj-augusti, på olika läger och tävlingar. Vi bodde dessutom grannar och umgicks mycket på fritiden. Efter-fredagstränings-ölen på Niklas balkong blev nästan mer regel än undantag. Jag ser fram emot att få bo i samma stad som honom igen.

Mina nuvarande kollegor Markus Olsson (den tredje i brödraskaren som jag har fått äran att kalla kollega), Marie Fagermar och Yvonne Gustafson gör ett kanonbra jobb och jag känner att jag lämnar klubben i goda händer.

Back To Top
Sök