skip to Main Content

Höstsimiaden

I höstens sista tävling utanför Lomma, Höstsimiaden i Staffanstorp, deltog 24 Hajen-simmare som samtliga gjorde en mycket bra tävling.

På lördagen var det flickor och pojkar födda 2003 och 2004 som simmade. Trots de omänskligt långa passen, över fem timmar både på för- och eftermiddagen, var det många som gjorde riktigt bra lopp. Elsa Bitzén -12 placerade sig på prispallen i grenarna 200m medley, 100m fjäril- och 100m ryggsim. Men bäst placerade sig ändå Ella Gutenwik -11 som tog hem guldet på 200m frisim med tiden 2.30.06, Ella tog även ett silver på 100m frisim. Ella Jeppsson -12 och Malte Laurén -11 knep vars en bronsplats på 100m rygg- respektive bröstsim. En som verkligen hittat farten var Klara Nilsson -11 som persade med nästan 10 sekunder i samtliga sina lopp, 100m bröst-, fri- och ryggsim.

Både för- och eftermiddag avslutas med lagkapper. Alla lagen gör jättefina prestationer. På förmiddagen simmas 4x50m medley. Tjejernas förstalag bestående av Ella Jeppsson, Elsa Bitzén, Freja Werker, och Ella Gutenwik simmar en knapp sekund under anmälningstiden och placerar sig på en fin tredjeplats. Andralaget bestående av Clara Huston, Olivia Pantzar, Thea Dahlqvist och Tilde Thorsson placerar sig på en 8:e plats vilket betyder att de är snabbare än samtliga andralag från övriga klubbar och tredjelaget bestående av Alma Mårtensson, Lova Persson, Hanna Barnell och Klara Nilsson slutar på en 14:e plats som snabbaste tredjelag. Även killarnas lag med Malte Laurén, Carl Rogmark, Måns Burmester-Lysell och Gabriel Agardh gör en fin insats och slutar på en 9:e plats en dryg sekund under anmälningstiden.

På eftermiddagen simmas 4x50m frisim. Tjejernas förstalag (Elsa, Freja, Ella J, Ella G) simmar in sig på en andraplats medans andra- (Thea, Hanna, Tilde, Klara) och tredjelagen (Olivia, Clara, Alma, Isabell Tretinjak) slutar på en åttonde respektive nionde plats, båda snabbare än övriga klubbars andra- och tredjelag.  Killarna (Gabriel, Måns, Carl, Malte) hade det bitvis lite svårare att hålla koncentrationen uppe i slutet av en lång dag men simmar trots det in på en tid strax under anmälningstiden.

På söndagen var passen turligt nog betydligt kortare och flickor och pojkar födda 2005 och tidigare simmade. Alice Bitzén -9 simmade in sig på en fin bronsplats på 50m frisim trots att det var första gången på ett tag hon tävlade. Även övriga simmare simmade mycket bra med många nya personliga rekord som resultat, på eftermiddagen persade vi i samtliga starter.

 

Tack för en mycket trevlig helg!

 

Kalle Jonsson

Tränare för D-gruppen

Back To Top
Sök