skip to Main Content

Rapport från det militära

En av våra elitsimmare, Martin Rogmark -19, har just nu en liten paus i sin simsatsning. I stället genomför han sin GMU (grundläggande militär utbildning) i Skövde. Nedan kommer en liten rapport från Martin, efter snart en vecka i försvarsmakten, som kanske ger en lite perspektiv nästa gång man tycker passet är för långt eller serien för tuff.

”Tungt är det. Som fan. Tyngre än något jag någonsin gjort. En vanlig dag är ca 18 h, med då 6 h sömn. Upp 05.45, då gäller uniform och avgång (alltid i trupp) till frukost. Man kastar i sig gröt och mackor, för att sen gå tillbaka och städa logement och andra utrymmen (vi har toalett…yay!). Sen är det morgoninspektion av städområden och uniform.

Sen är det diverse övning fram till lunch. Då kan det vara antingen praktik (typ hur man beter sig i olika situationer), teori eller fyspass. Efter lunch följer ett nytt övningspass, om man inte får inspektion igen, då gäller det att man städar fort om man får en ominspektion. Sen är det middag, sen är det slut om man inte har kvällstjänst (ikväll var första gången vi slutade efter middag). Kvällstjänst innebär mer övning fram till 21.00 då det bjuds på kvällsmål. Ljusen släckta 22.00, sova 23.00. Vakna och gör om igen.

Men hur jobbigt det än är så har jag två saker klart för mig: det blir värre i och med att disciplinen trappas upp, men oavsett kommer man klara det.

Martin Rogmark, A-gruppen”

martinsimalund14

Martin Rogmark vid Sim á Lund 2014

Back To Top
Sök