skip to Main Content

Lyckat läger i Strömsnäsbruk

Simklubben Hajens tävlingsgrupper var 8-14/8 på läger i småländska Strömsnäsbruk. Det var 54 simmare i åldrarna 8-20 som åkte med och tränade och lekte tillsammans. Vi tränade på Strömsnäsbadet, en sexbanors ute 25:a utan startpallar, men det fungerade kanon. Vi sov i idrottshallen Ball Hall och åt i den angränsande skolmatsalen. All mat lagades av våra lägerföräldrar och jag kan intyga att det smakade kanon. Lägret blev väldigt lyckat och det var nöjda simmare, tränare och föräldrar som återkom till Lomma.

lägerbild215

Hajens simmare och tränare på Sommarlägret i Strömsnäsbruk 2015

De här lägren är en kär tradition i klubben. Redan 1997, när Hajen hade brutit sig ur alliansen Sydsim på våren, åkte man på ett gemensamt läger i slutet av sommaren med alla tävlingsgrupper. Då var det Degerberga som gällde. Sedan växte de här lägren från år till år och vi var som mest runt 60 simmare som åkte med. Tyvärr kom det en dipp i intresse i början 2010-talet då lägren 2010 och 2011 fick ställas in p.g.a. för lågt deltagarantal. Men sedan omstarten 2012 har Sommarlägret stadigt vuxit och i år var vi alltså tillbaka på det höga deltagarantalet från förr. Att vi åker i väg så här många och har med oss allt från de simmarna som flyttade upp i tävlingsgrupperna i slutet av förra terminen (extra stort tack till Saga, Meya, Lucas och Theodor för att ni ville följa med), till i princip hela A-gruppen inklusive vår ES-finalist Petter Fredriksson gör att vi bygger en gemenskap som är svår att hitta i andra klubbar. En händelse som sammanfattar vad de här lägerna handlar om inträffade när vi skull kliva på bussen och åka hem, jag hör då en 15-årig A-gruppsimmerska säga till en 8-årig E-gruppsimmare: -Ska vi sitta tillsammans på bussen, jag har tagit platser till oss där bak! Då värmer det i ett gammalt hajenhjärta!

Ni hittar lite bilder från lägret på vår Facebooksida>>. Vi hoppas också få ut lite bilder från de mer kunniga fotograferna längre fram.

 

Back To Top
Sök