skip to Main Content

Stora framgångar för klubben på SM/JSM

Under SM-veckan i Sundsvall så hade Hajen en trupp på fem simmare på plats. Bäst gick det för Petter Fredriksson -18 som tog 2 JSM-guld, 2 JSM-silver, 1 SM-silver och ett SM-brons. Detta trots att hans riktiga toppresultat uteblev. Mest imponerande var nog finalsimningen på 200 ryggsim där han simmade in som tvåa på snabba 2.03!

Johan Jönsson var istället den som stod för de stora personliga rekorden. 28 sekunder på 1500 frisim, 14 på 800 frisim och 6 på 400 frisim. Dessutom rejält under pers i lagen över 4×200 frisim.

Martin Rogmark gjorde individuell SM/JSM debut, och han gjorde det bra. Första loppet var på 200 bröstsim, och Martin simmade i finalheatet på JSM. Tyvärr var han lite väl inspirerad och en något för tuff öppning ledde till att han simmade in en bit över pers. Men Martin kom igen. Persar på starten i 4×200 frisimslaget samt slår personligt med 10 sekunder på 800 frisim. Slår även sista dagen sitt personliga rekord på 100 bröstsim och slutar 8:a på JSM.

Killarna simmade som sagt även lagkapper och både Per Christerson och Marcus Henriksson slår sina säsongsbästa i lagen. På 4×200 frisim så slår killarna sitt eget klubbrekord från i fjol! Elin Lundgren simmade ett extralopp på 100 fjäril och slår sitt personliga rekord!

I SM-poängen så slutar vi på en mycket fin 19:e plats. På JSM slutar vi på en fantastisk 15:e plats. Här är vi även tredje Skåneklubb, endast slagen av storklubbarna Helsingborg och Triton. Grymt jobbat alla simmare och tack för en fantastisk säsong

Back To Top
Sök