skip to Main Content

Sum-Sim och JSM-kval på DM/JDM

I helgen avgjordes distrikstmästerskapen för både seniorer och junior i Skåne/Blekinge i lång bassäng. Tävlingen avgjordes på Tobisviksbadet i Simrishamn och vi bjöds på en av de bästa inramningarna någonsin på en tävling på den här nivån. En stor eloge till de arrangerande föreningarna för ett arrangemang som verkligen andades mästerskap.

Hajarna på plats bjöd på många fina resultat i bassängen. Gladast var nog Andreas Aminoff -15, DM-debutant, som efter sjukdomar och skador slog till med ett Sum-Sim kval på 200 ryggsim med tiden 2.29,12. Andreas, som redan var kvalad på 100 ryggsim, har nu två distanser att simma när Sum-Sim avgörs i Trollhättan om ett par veckor. Han passade även på att slå sitt personliga rekord på 400 frisim med 14 sekunder.

En annan som var i kvaltagen var Martin Rogmark -19 som satte ett B-kval till JSM på 800 frisim med tiden 9.22.10. Martin simmade även fint på 200 bröstsim, där han slutade trea på både DM och JDM med tiden 2.32,09. En bit från det personliga rekordet, men öppningen första 100 visade att det nog kan gå riktigt snabbt på SM i Sundsvall om några veckor.

Petter Fredriksson -18 gjorde sin sista tävling innan avresan till Baku och Europeiska Spelen som startar 23/6. Långt i från toppformen så blev tiderna inget att hurra för. Trots det så tar han guld på både DM och JDM på alla tre ryggsimsdistanserna, samt brons på 100 frisim. Så sammanlagt åtta medaljer för Petter. Inte illa på en tävling när han inte är på topp. Petter fick även under tävlingen kliva upp på prispallen och mottaga Kerstin och Birger Buhres stipendium för 2015. Ett stipendium som delas ut årligen av Skånesim till en duktig junior som en hjälp på vägen mot senioreliten. Välförtjänt!

Elin Lackegård -15 gjorde debut i de här sammanhangen, och hon gör det på ett strålande sätt. Personligt rekord med sju tiondelar på 50 fjäril. 32.24 stannade klockan på!

En annan Elin som simmade bra var Elin Lundgren -20 som bl.a. slog personligt rekord på 200 frisim med tiden 2.13,79.

Hajens hoppfulla trupp på DM/JDM i Simrishamn 2015

Hajens hoppfulla trupp på DM/JDM i Simrishamn 2015

I kampen om medaljerna så har vi flera resultat som tyvärr slutar precis utanför pallen. Både Elin Lundgren och Petter Fredriksson slutar fyra på 200 medley, på både DM och JDM. Johan Jönsson -20 slutar fyra på JDM och femma på DM på 800 frisim. Han slutar även femma på JDM på 1500 frisim. Martin Rogmark slutar femma på JDM på 100 bröstsim, trots glasögonstrul, samt på 800 frisim.

Vi simmade flera lagkapper på tävlingen. Högst placerade lag var killarnas 4×100 frisim som slutade femma med tiden 3.51.03. I laget simmade Martin Rogmark -19, Petter Fredriksson -18, Per Christerson -20 och Johan Jönsson -20. Även tjejerna simmade en fin lagkapp på 4×100 frisim. Ett lag som vi först inte anmälde till tävlingen, då vi kände de inte riktigt var slagkraftiga. Men efter en efteranmälan och en heroisk insats av alla fyra så slutar de sjua i Skåne/Blekinge på tiden 4.18.65. I laget simmade Elin Lundgren -20, Elin Lackegård -15, Amanda Karlsson -17 och Li Björner Oh -17.

I klubbstriden så slutar vi åtta både på DM och JDM.

Jag vill slutligen tacka alla simmarna i truppen för en mycket trevlig helg i Simrishamn. Stämningen var på topp hela helgen, och även de simmare som inte riktigt simmade som de hade hoppats visade på gott humör.

I samband med att Petter fick sitt stipendium, fick även jag göra honom sällskap på prispallen och mottaga mitt pris ”Enar Petterssons Minne” som jag fick för 2014. Att då se alla övriga hajar längst fram och höra dem skrika ”Manne” i kör värmde ända in i själen. Ni är fantastiska!

I Simrishamn
Magnus Sjöberg
Huvudtränare

Back To Top
Sök