skip to Main Content

Rekord på Färsingadoppet

I helgen simmades det Färsingadoppet i Sjöbo och  det var en mycket bra tävling för simmarna i C-, D- och E-grupperna som var på plats. Det var E och D gruppens sista tävling för säsongen medan C-gruppen har en tävling kvar att simma.

Tävlingen började redan på fredagen och då var det enbart 50-metersträckor som simmades. På 50 meter bröstsim fick vi se det första åldersrekordet för helgen då Elsa Bitzén – 12 simmade i mål på 40,47.  Elsa som hade en mycket bra tävling simmade under sina personliga rekord på det flesta sträckorna. Det blev två åldersrekord till på tävlingen och det var även det på bröstsim i flickor 12 år. Denna gången var det Aliah Moberg – 12 som slog dem på 100 meter och 200 meter bröstsim. På 100 meter vann Aliah grenen på den nya rekord tiden 1.24.34 i samma gren blev Elsa 3:a. På 200 meter så var det öppen klass och där placerade sig Aliah på en mycket fin 6:e plats med tiden 3.03.72 som även det var ett nytt åldersrekord.

På tävlingen var det många simmare som testade lite nya grenar. Bland annat Måns Burmester-Lysell – 11 som testade på 400 meter frisim och gjord det mycket bra. Slut tiden blev 6.02.31. Vi hade även Julia Henriksson – 10 som simmade 100 meter frisim och gjorde det mycket bra med tiden 1.24.75 och blev trea på diastasen.

Sara Nobrell – 13 gör en mycket bra tävling med flera bra lopp. Bästa loppet var nog 200 meter frisim. Vi fick se en rejäl satsning från början och det höll nästan hela vägen. Men ett nytt fin personligt rekord blev det med tiden 2.30.59.

Vi tränare vill tacka alla simmare som var med på tävlingen och samtidigt önska simmarna i D- och E-grupperna en härlig sommar så ses vi på sommarlägret i augusti.

Alan Werker hade med sig sin kamera på lördagen. Några av bilderna ser ni här nedan.