skip to Main Content

Simiaden Final

I helgen som gick var det simiadenfinal uppe i Kristianstad. Hajen hade totalt 18 simmare vidare från försöken. På lördagen så var det 13- och 12-åringar som simmade och de gjorde det mycket bra. Bäst placerad blev Aliah Moberg – 12 som simmade ett grymt 100 meter bröstsim på det nya personliga rekordet 1.22.84 som gav en 2:a plats endast 4 hundradelar från guldet.

Elsa Bitzen – 12 och Ella Jeppsson – 12 gör båda en mycket fin tävling. Med många lopp på båda två blir det många bra tider. Elsa kommer hem med 3 priser där 100 meter bröstsim var det bästa loppet, med tiden 1.26.83 blev Elsa 4:a. Ella gör en stabil tävling och kommer hem med en 6:e plats på 200 meter medley och flera personliga rekord.
Tilde Thorsson – 12 kom med på 100 meter bröstsim som 24:e och sista person till finalen men väl i finalen var det annan fart. Tilde sänker sitt pers med 2 sekunder och placerar sig på en fin 15:e plats.

På söndagen var det 11-åringar och 10-åringar och yngre som simmade. Här hade vi också en 2:a plats som bästa placering och det var ett lagkappslag som stod för den. Tjejernas 4×50 meter frisimslag med Olivia Pantzar – 11, Julia Henriksson – 10, Lova Persson – 11 och Ella Gutenwik – 11 i. Samma fyra tjejer blev även 3:a på 4×50 meter medley, då med Olivia på ryggsim, Lova på bröstsim, Ella på fjärilsim och Julia på frisim. Måns Burmester-Lysell – 11 och Malte Laurén – 11 gör båda två mycket fina lopp under helgen. Tyvärr precis utanför pallen men med flera personliga rekord. Vi kan nämna Måns 100 meter ryggsim som blev pers med 3 sekunder och en tid på 1.25.87. Sedan har vi Maltes 100 meter bröstsim  där han slog till med en tid på 1.38.20 som var hela 8 sekunder snabbare än i försöken. Olivia gör också ett fint 100 bröstsim på tiden 1.34.28 och blir 5:a. Sist ut i tävligen för hajen var killarna på 4×50 meter frisim. i laget simmade Måns Burmester-Lysell, Carl Rogmark – 11, Malte Laurén och Axel Dahlén – 11 dem simmar 6 sekunder snabbare än i försöken och blir tillslut 8:e lag i Skåne.

Vi tränare tackar för en mycket rolig och bra tävling. Nu tränar vi på för att simma fort på de avslutande tävlingarna också.